Другарка моја беше. Така и рекле, дека не ја кажувале причината и дека може само приговор да поднесе. И документи мислам дека треба од ново се
Јас лани не бев примена, не поднесов приговор туку појдов во министерство да прашам зошто не сум примена. Ми кажаа дека не сум однесла потврди од пензија и нареден пат само нив ги однесов.
Дали знаете цена за ФОН Студентскиот дом? И дали е наменет само за студентите на ФОН или и за тие од надвор?
Девојки, има некоја овде што е примена во Стив во трета зграда а притоа во собата има слободно место? Сакам да се префрлам таму, а инаку супер цимерка сум.
Женски примена сум во Пелагонија а сакам да се преместам во Стив дури си најдов и замена, знае ли некоја која е процедурата, од министерство ми велат не е до нас ако ви дозволат управниците на домовите сменете се, а во Пелагонија ми бараат потврда од министерство дека е дозволено да се замениме? Бил некој во та ква ситуација ?
Ако веќе си се вселил во некој дом може да се иселиш и да го поништат договорот дур сме на почетокот?
Дали некој има искуство со студентскиот дом Сениќ, Стив, Пелагонија. Споеделете било каква информација, многу ќе ми значи
Дали утре во домовите ќе работат бидејќи е празник и дали ќе можеме да се вселиме или не? Рокот беше до 9ти септември нели?
Утре сигурно нема да работат ама во петок да. Можеш да се вселиш 10 дена од објавувањето на резултатите така да петок доаѓа последен ден.
а дали ти бараа плус некој документ како потврда од министерство дека можеш да се смениш или нема никаков проблем
Од кога ќе не примат кај треба да се уплати,и да се потпиши договор ? На страната од министерството нема никакви инф.за тоа.Дали треба да се оди во студенскиот или во министерство ?
Дали има некој кој што сака да се замени од Кузман во Пелагонија Во апликацијата нигде не ми беше одбран Пелагонија, а сум примена таму, како алтернативен студентски. Дали со помош на приговор би можела да се префрлам во Кузман и кои документи треба да ги однесам?
Ќе одиш во студентскиот дом каде што си примена и таму ти даваат документи и склучувате договор и се што треба.
Бидејки излезе нов конкурс за аплицирање, а кузман го нема како опција зашто нема слободни места со приговор не верувам ама ништо не те кошта да прашаш во министерство