Девојки ако може да ми дадете повеќе информации за Кузман..слушнав дека бил еден од подобрите домови и дали е стварно тешко да се влезе како бруцош?
http://www.demotivacija.mk/newest/ubavo ... 10790.html извинете за ова, ама деновиве буквално сум „удрена“ од преголема нервоза ооо мајко где чу ја од септември? ^едит:и мене кузман најблизу ми е, ама к*р...нема брате, нема, најмали сме, епа најмали
Кузман и Гоце не примаат бруцоши. Не можеш да аплицираш за нив, ги нема во електронската пријава. Сепак со врски многу лесно можеш да се сместиш било каде.
Шансите да влезеш во Кузман како бруцош ќе ти ги заокружам на 3% влкучувајќи дебели врски во тие трите посто. А немате ни право да се љутите, како може да помисувате на Кузман уште не примени на факултет и прва година башка ???!!!
Па добро само прашувам, чисто да се информирам како одат работите баш затоа што сум прва година и не знам што е како е...
Најубавиот период од студирањето ми е во дом!!! Ич не се мислете, ќе сфатите колку сте приспособливи и како 1000 луѓе можат да живеат како едно семејство. Не е за галеници на мама и татао и дечиња кои немаат осет за колективност(читај себични)
Може некој да ми каже нешто повеќе за студентскиот дом во Битола "Кочо Рацин", какви се условите има ли читална и сл?
Зошто да не помислуваат? Познавам само од мојот факултет неколку, што беа во Кузман годинава. Ако има некој врски, кај сака, таму ќе го стават, Кузман не е нешто недостижно за бруцоши. И само праша девојчето, за да знае, не мора одма со вакви испади.
Цени за Студентски домови Во кои студентски домови по колку се плаќа? дали секаде цените се исти? и зависи ли цената од тоа по колку кревети има во соба? ве молам пишете побрзо ми треба информацијата
Па цените се скоро секаде исти мала е разликата. Во Стив женска зграда трокреветна соба е 3300, двокреветна 3500, во Гоце двокреветна е 3450 во Кузман мислам дека малку поскапи се.
А дали некој знае нешто повеќе за студентскиот или интернатот во Штип? Колку се плаќа, какви се условите и слично
Баш дека прва година, незнаењето на градот, бруцошите полесно би се снашле во Кузман бидејќи е в Центар.
Девојки,ај ако има некоја нека ми одговори. Зошто на пријавата за студентските домови сето пополнето,како што треба,на крајот од кога ќе ја испратам ми вели Недозволен пристап! Конкурсот не постои или уште не е активиран. Не знам кај би бил проблемот. Втора година сум,не прва,па да не е почнат конкурсот..
Дали некој знае да ми каже каде можам да најдам меница за жиранти од 100 денари и обврска за жиранти и кои други документи се потребни при вселувањето во студентскиот дом? Брат ми е бруцош оваа година.
Mеница може да си земе од таа продавничката што е до кузман,јас знам од таму земав а сигурно има скоро секаде.Обврска за жиранти знам дека имаше лани на страната мислам,ке си ја испринташ,пополнеш и треба потпис од работното место на жирантите.Исто и копија од свидетелствата и дипломата треба
Кога ќе излезат списоците со студентите кои се примени во студентските домови,на страната ќе бидат објавени потребните документи за домовите (меѓу нив и обврската за жиранти) и од таму ќе си ги симнеш а меница ќе си купиш од трафика