Вака девојки Брат ми треба да аплицира за сместување во студентски дом меѓутоа јас дипломирав ама ниту сум појдена на раб нити пак сум пријавена како невработена бидејќи по 15ти септември ќе ме вработат Дали ќе мора да ме внесе во пријавата или ќе може да помине и без мене?да не направат некој проблем во МОН
Дали и оваа година студентите кои се деца на бранители имаат право на бесплатен престој во студентските домови или не? Лани знам дека се носеше уверение во Кузман, а за оваа година не прочитав никаде дали ќе важи истото.
Мора да те внеси во пријавата, нека пиши невработена. Тие не проверуваат дали си невработен, туку дали си вработен, нема врска што не си пријавена.
Бидејќи сум прва година дали кај просечен успех треба да го напишам успехот од средно (свидетелствата) или вкупнот просек со дипломата?
И со точка ми дава дека е грешка. Кај да се обратам за помош? Им пишав меил не враќаат, им ѕвонам не се јавуваат.
Ме интересира кои се потребни документи за упис на факултет и каде можам да ги најдам уплатниците?ми кажаа биле околу 6-7 уплатници ? Може и со точка,го прифаќа
Ако е мажена не треба Ќе извадите дека си невработенa Уписите за факултет уште траат? Писи ми во порака Вкупниот со се диплома
Кога ќе ги носис документите и потврда дека си дете на бранител треба да однесис, зошто за тоа Мон одлучува а не домовите Кај нас што аплицираме по втор пат иако го пошуваме успехот кога ја печатиме пријавата кај успехот стои празно и до сега не правеле проблем
Може ли некоја да ми каже дали во молбата во делот каде што пишува Архивски број(пополнува кандидатот) треба да се внесат архивските броеви на документите што ги поднесуваме?
Zenski pomos! Pravat li problem ako ne otides na tocen datum vo ministerstvo za apliciranje za vo studentski