Zdravo, aplicirav za priem vo novi baraki, a vtor izbor treta zgrada. Primena sum, no me ima i na spisokot za prva i vtora zgrada, kako i na spisokot za treta zgrada. Dali treba da odberam od tie dve?
Сали доделувањето на цимери оди рандом или како? Дали може да се прават замени на цимери, бидејќи со другарка ми сме примени во гоце и дали ќе има шанси некако да седиме заедно?
@Anabelle.Amorette мислам дека по 4-ца во соба се. Исто и во Пелагонија е. @blue-diamond ако имаш врски фати и смести се со другарка ти, ако немаш која ќе ти се погоди таа. Едино ако имат проблеми и несогласувања па може да ве разделат од таа која што ви се паднала.
Освен три малечки слики, копии од извод, лична карта и индекс што друго треба да се однесе при вселување за оваа година?
http://dsdskopje.mk/2017/08/30/потребни-документи-за-вселување-за-уч/ Еве линк од се што е потребно.Дали има резултати?
Има резултати http://www.mon.gov.mk/images/Резултати_I_година/DSD_Skopje_primeni_odbieni_studenti.pdf Кои димензии треба да бидат сликите?
Денеска во МОН кога се поднесуваа приговори за во студентските домови рекоа дека вчера задоцниле со листата бидејќи имале технички проблеми и дека во текот на денешниот ден или утре наново ќе се обработат податоците и ќе излезе нова листа (наводно оваа не била во ред,имало повеќе примени кандидати отколку на листата)... Колку сте информирани за ова? Видов дека поднесените приговори од постарите студенти се скоро 90% прифатени.Дали ги прифаќаат приговорите од бруцошите?
Јас имав ист проблем, ме нема никаде на листата ни во примани ни одбиени бев во мон истото и како на тебе ми го рекоа, утре пак ќе одам со мојте другарки кои исто и нив никаде ги нема зашо на крај со оваа неодговорност од страна на мон без сместување ќе останеме....
Истиот проблем и јас го имам Не знам веќе што да правам. Крајна неодговорност од страна на МОН, нема кој да пие кафе за време на паузите. Бевме во Кузман кај директорот ама човекот пак истото го кажа, ќе бидете сместени, има место во Стив само има технички проблеми... До крајот на денот ќе имало, ама сеуште нема гледам
Неизвесноста ме убива.Од понеделник почнуваме јас не знам кога ќе се сместам.Дали имаш некаква резервна опција пр: цимерки,стан и сл. Навистина се без обѕир.Доколку не бидам примена ,не можам да најдам за помалку од недела стан а уште помалку цимерки.Ама на господата не им е гајле дека некој се мачи и вложува време,пари и труд.Се надевам дека до утре ќе ја има таа фамозна листа( ако не е фиктивна) или барем некакви резултати од приговорите. P.S. Ми кажаа луѓе што работат во Стив, дека има околу 150 слободни места.Домот е полупразен,а студентите одбиени.Безобѕирност на ниво.