Ми завршуваат студентскиве години, ама уште си ги следам темиве. Јас седев 3 години во студентскиот во Битола и го фалам, Како и да е, ова беше свежото искуство после прва година. Еве и update. Јас седев три години, и сите 3 години седев во 5 креветна соба. Знам дека сите се затрчуваат по двокреветни соби, ама за мене тоа е безсмислено зошто собите се доста мали, и плус една цимерка само и ако не се погодите, цела година збрки. Пет креветните соби се доста поголеми, има и мало ходниче плус кај што стојат шкафовите и лавабо (двокреветните соби делат ходник со уште една соба), и може ви се чини како мала работа, ама кога ќе ви се соберат гости, имаш кај да се преслечиш на раат, или од сабајле да се спремате без да им сметате на цимерките што спијат. Лани ги сменија креветите и шкафовите, донесоа нови, јас за жал ги пропуштив Исто, пералните ги извадија после мојата прва година, зошто сме стока од народ, па нели оти тегли да не се пуштат во перална. Заради тоа, купија две-три нови перални, и ги направија со плаќање (50 ден. на уплатница). Да бидам реална, ги имам видено студентскиве домови низ Скопје, и овој е хотел во споредба со тие.
Дечки сестра ми е бруцош и ќе аплицира за да седи во Кузман заедно со мене, јас сега ќе бидам 4та година на факултет и веќе трета година што седам таму, ми кажаа дека бруцоши потешко влеваат во домовите, а бидејќи јас прва година не бев во дом, сакав да прашм некој поискусен какви и се шансите на сестра ми да ја примаат, вкупните приходи од дома се 33 000
Кузман и Гоце многу тешко влеваат бруцоши. Јас лани аплицирав за Кузман но ме сместија во вториот избран дом.
Кои се потребни документи за аплицирање за бруцоши? Бидејќи пишува дека електронската регистрација е од 7-14 септември, дали знае некој кога ги истакнуваат резултатите?
Jas na stranata na konkursi.mon.gov.mk ne najdov aplikacija za studentski domovi za 2018/2019 tuku za 2017/2018..da ne e toa za vtora i treta godina..mozam na vtorio da apliciram..jas ovaa godina ke sum prva
Може некој ско има да прати кои документи се потребни за вселување ? Не можам да ги најдам на страната за студенски домови