Zdravo brucos sum i mnogu raboti ne mi se jasni. 1. Dali ima studentski kase se po 1 vo soba? 2. Dali na priemr ako 2-3 drugari ne primaat mozeme da zememe da sme vo ista soba? Blagodaram odnapred za odogovorite
Студентски кои се по 1 во соба има, ама тие се апсолвентски соби и тешко ги добиваат бруцоши. Може да сте во иста соба.
moze d ami objasnis kako moze toa vo ista soba ako ne ti e problem te mola . bidejki mi e strav da ne mi se padne nekoj sto sekoj den ke pravi zurki vo soba i nema d amozam na mira da ucam za sto sum i pojden na fakultet. I kako znam dali sum primet vo soba za 2 ili 3
Кога ќе биде објавен списокот на примени студенти во студентските домови, треба да се оди во домот во кој си примен, од таму треба да купиш документи и уплата и после тоа одиш да им кажеш која соба ја сакаш и кои ќе ти се цимери.
aha svativ a jas si biram dali sakakm 2 ili 3ka ili oni odlucuvaat i kolku sto svativ cimerite mora da bidat smesteni vo istiot dom taka?
Значи колку ќе сте во соба зависи во кој дом сте. Ако сте во кузман најголемиот број од собите се за по 2,има неколку соби кои се за по 3. Во бараките во Стив исто се по 2. И цимерите мора да се примени во истиот дом инаку не може.
Пелагонија се 4 во една соба и јадењето е многу поубаво од другите студентски домови. Стив 3 зграда е катастрофа, 2 зграда позитивно е тоа што имаат WC во соба.
Здраво, доставив документи за сместување во дом на 15ти ама ми фалеше еден документ. На шалтер ми кажаа дека не е проблем и ми побара да напишам изјава дека ке го доставам документот во наредната недела. Прашувам дали може да го пратам по пошта или морам лично на шалтер?
Јас немам живеено, но имам одено кај една пријателка таму седеше Искрено според мене е многу лошо Прво затоа што собите се пре пре мали а има два кревети со четири легла од оние што се на спрат така што нема место ни да дишиш а камоли да учиш Второ цел објект е лош И трето местоположбата, навечер мене таму престрашно ми е да поминам Ако можиш реално подобро во стив оди
1. Во прва, јас се префрлив во еднокреветна соба. Не ја даваат, меѓутоа ми настанаа големи проблеми со цимерките. Искрено, не е убаво онака сам да бидеш. Колку и да си има предности. 2. Ако имаш врски можете. Инаку претежно те ставаат со други што допрва ќе студираат. Храна за викенд нема, да си знаеш.
fala na odgovorot za meen najdobro bi bilo da sum sam spored toa sto sum slusal iskustvo so cimeri od drugi studenti. Dali ke bidam so prva godina brucosi kako mene ili gi mesaat 1 i 2 i taka antamu