Студентски домови

Дискусија во 'Образование' започната од Unfaithful18, 28 јуни 2010.

1. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Ако си бруцош,не се секирај,имаш време додека да аплицираш,али информирај се малку,не стој у место,користи го за нешто корисно интернетот. ;)

Можно е.. Јас разбрав за бараките дека ќе ги реновирале,така да можно е и ова. :)

2. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.571
    Допаѓања:
    3.316

Какво реновирање бре .... нема врска :) , втората машка ја направија и тоа е се. Ништо нема чепнато на женската.
    По 3-4 кревети иначе.

3. Sunlight

Sunlight Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    39
    А дали може да се аплицира за повеќе домови?

4. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.604
    не можеш за повеке домови да аплицираш. Порано беше да можеш да аплицираш повеќе пати ама само последното аплицирање ти се важи. Годинава забележав при првото аплицирање добиваш идентификационен број и секоја апликација на иста матичен број се смета како промена на предходната а не како нова. Значи ти можеш илијада пати да аплицираш ама со твојот матичен се смета за само една апликација

На Sunlight му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mariuccia

Mariuccia Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    20
    Ме интересира дали има некоја која ќе оди во Пелагонија од септември? :)

6. PortmaN

PortmaN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    6
    Каде може да се најде листот каде треба да има печати од фирмата кај што работи жирантот?!?!?

7. zara

zara Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    28
    Мислам дека тој документ не се носи сега, него после од кога ќе има прелиминарна листа. Листот валда ќе го стават потоа во документи потребни да се носат ако сте на прелиминарната листа или ако поднесувате жалба (ако ве нема на список)...

8. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    246
    Каде ке се поднесуваат оваа год. приговорите (жалбите) на тие што нема да бидат примени??? Во Кузман како до лани или во министерството??И дали за доставување на приговорот ке биде потребна и потврда за редовен студент ???

9. zara

zara Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    28
    Сите документи како да си примена само на еден лист А4 формат ќе ти го дадат од таму ќе треба да ја напишеш жалбата....образложение зашто треба да бидеш примена. Инаку да во Кузман се носат и документите и жалбите.

10. mace10

mace10 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    3
    И јас сум студентка од Окт. и многу ми е стрв не сун од Ск. а планирам да студиран на филозофски.... Сега имам проблем- татко ми е невработен и сака да побара работа во Ск. така да ако најде да живееме заедно а несакам да го имам како контрола.Дечко ми не сака да седам во студентски а немам цимаерка... Леле многу се нервирам... дај советувајте ме нешто ве молам. :sweat: :sweat: :sweat: :devil:

11. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.784
    Допаѓања:
    24.940
    Здраво девојки! Темава ја прочитав неколку пати и во доста мислења прочитав дека е многу тешко (читај: невоможно) да влезеш во кузман како бруцош. Ме интересира дали е така и во гоце, пошто ми е најблиску до факултетот и најмногу ми одговара.... Некои викаат не можело, некои викаат можело... па би сакала ако некоја од вас е поупатена да ми објасни пред да ми експлодира главата :worried:

12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Aко имаш врски се се може, а инаку нема шанси... Јас бев прва година во Гоце. Аплицирав за Пелагоја за да добијам место некаде, се вселив во Пелагонија и истиот ден направив смена за во Гоце, ама се беше однапред договорено со тој што ги дава местата. А можеш да седиш и нелегално, ама на твој ризик. ако те фатат...

На Estranged му/ѝ се допаѓа ова.
  13. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    На пример да заокружиме дека цената за престојување во домовите е околу 3600 денари. Во тие 3600 денари спаѓа и јадењето или не :^) ?

14. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    ^Да да. Јадењето спаѓа во таа цена. За другите домови и не знам баш, јас во Гоце седев пред две години и околу 3600 (мислам) плаќав за апсолвентска соба. Кога уплаќаш за месецот ти даваат 4000 бона (тоа се 2000денари- јас ги продавав почесто) и можеш да ги користиш во мензата, бифето, продавницата (или па меѓу студентите имаше размена за други услуги :D )

едит- да не сфатиме погрешно, под други услуги мислев: преводи, семинарски, алкохол да купиш во вечерни часови, поправка на компјутери итн. :)

и пак редактирам- И така е темава студентски домови да си кажам -Ми недостига Гоце и мојот живот таму.

На danniela5 и Estranged им се допаѓа ова.
  15. oli18

oli18 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    42
    колкави се шансите во пелагонија за бруцоши?? а и ако може да ми кажете од пелагонија до економски за пешачење колку време е потребно??

16. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Па мислам дека Пелагонија е така, за нијанса поцивилизиран. По двајца се во соба, со свое вц. Вака мене ми кажуваа, ако ме лажеле, те лажам и јас. :D

Инаку имаш така, поприлично за одење. Не дека е за 10тина мин, туку мислам дека ќе мораш со автобус да одиш. :?:

17. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    По четворица се во соба. И да, Пелагонија е повеќе среден од другите студентски, ама како и да е, од 4 цимерки тешко дека со сите да се погодиш. Четири цимерки, секоја да донесе по еден гостин - веќе се 8 луѓе, секој да запали само по една цигара и ќе треба да пливаш низ собата само да најдеш вратата за да излезеш.
    Во Пелагонија ќе влезеш лесно ако имаш добри оценки без врски, без ништо. Ама снајката моја седеше во Пелагонија една година и вика таа година и била најтешка. Во собата и било само излези-влези, да учиш во читалната мошело ако ти се учи пред врата, затоа што обично немало место. И другарка ми минатата година беше во Пелагонија. Цимерките, според нејзините казувања, и беа најлошото нешто што постои, па не издржа ни до Нова Година, се премести во стан.

18. zara

zara Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    28
    Влегуваат бруцоши во Пелагонија,а до економски ти е 30 до 35 мин пеш и нема линии за со автобус да одиш. Но, не е олку страшно затоа што економистите ретко одат на факултет. Милсам еднаш до три пати во недела. Башка има полно деца што студитаат на комплексот факултети така да можно е да си најдеш друштво до таму. Него мене ми пречеше во Пелагонија тоа што е полно албанци (наравно дека директорот им е таков) и цел персонал насекаде е албанци и башка ги има многу студенти по домот. (тоа не значи дека на сите им пречи) :emo:

19. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    јас ќе аплицирам за у гоце и би требало таму да седам...
    во сите соби се по две??? колкава е собата, што има??? има секоја соба тераса??
    ај кој знае да ми каже ве молам :*

20. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    ^
    За Гоце вака сеа :) Има 4 блока. А и Б блок имаат едно веце и посебно за туширање на крајот на спратот и сите соби го делат, а В и Г имаат веце во секоја соба. Во В и Г на крајот од секој спрат има цртална и кујна(така се викаат, инаку обични соби се) во коишто нема веце и тие го користат на комшиите или не знам како се снаоѓаат.
    На приземје се брачните соби(тие се најопремени) во сите 4 блока, но за да влезеш во таква соба ќе ти требаат врски а и мене не ми се свиѓаа баш, еден “брачен кревет“ треба да делиш. :) Први спрат имаат тераси во секој блок. Од втори до 12ти спрат се по две у соба а 13ти и 14ти спрат се апсолвентски соби (по еден), истотака во секој блок.
    Во А и Б во собата има два кревета, чешма со некои делови околу неа за прибор, две бироа и плус некои полици за книги. Многу се мали собите но убави се организирани, штета што многу е старо се што е внатре. :worried:
    Во В и Г истото е, само имаш посебно веце во соба со сите потребни елементи. :)

И уште да кажам, А и Г се женски блокови и Б и В се машки, ама со менување на соби и места се е измешано. :D