Moze nekoj da obajsni koja e procedurata otkako doznavame deka sme primeni vo domot i dali treba nesto dokumenti....
Istoto me interesira, ama kolku shto znam mi rekoa deka ne trebalo dokumenti da nosime samo ne znam dali e sigurno...
Кога ќе има резултати на страната на мон, после тоа треба да се иде во студентскиот кадешто сте примени и од таму се купуваат документи. Треба исто така копија од извод и копија од лична карта и копија од првите страни од индексот мислам.
Ќе има ли денес резултати од приговори или пак ќе каснат недела дена ? Да не има некој информација, им пишав маил но не ми одоворија.
Има ли втор круг за пријавување, мислам откако ќе се вселат прва, ако останат слободни места ? И кога е, ако случајно има...
Dali moze nekoj da mi objasni kakov e studentskiot dom Pelagonija,po kolku se vo soba,hranata kakva e i higienata, dali ima toaleti vo sobite ?
Пелагонија се 4 во една соба. Јадењето е супер, барем се фалат студентите што се таму. Тоалети во собите во Пелагонија мислам дека нема.
Секоја соба има тоалет. Собите се прекрасни. Јадењето преубаво. За мене е најубав студентски дом во Скопје. Четири во соба ама ако имаш проблем можеш да бараш да се смениш или за галама пријавуваш доле и одма ќе дојдат. Еден ден има гласна музика доле баш над собите број 1, 2, 3 и 4, па подобро ти е соба погоре од втор кат. Читалната е најгоре. Ептен е тивка. Лифт има ама често се расипуваше па ниеднаш не влегов во лифт. Сега и реновираат цело време па верувам дека е уште поубаво.
Имам сосема спротивно мислење од твоето, освен за храната. Прво, секојдневен престој во една соба со 4 луѓе е незамисливо и нехумано. Еднаш влегов и во еден од ходниците имаше ттолку многу ѓубре, даски и градежни материјали расфрлано што едвај имаше место да поминам за да дојдам до собата која другарка ми требаше да ја земе. Не знам колку спрата има студентскиот, но ако велиш дека лифтот често се расипувал, а ти доделат соба на последниот спрат секој ден, по повеќе пати во денот, ли ќе се се качуваш и симнуваш по скали, камо ли да треба па и куфери да качуваш. Реновираат уште кога влегов 2017, ама слабо им оди некако. Тоалети има во собите, но ако не знаете да ги одржувате џабе ви е. Во Гоце тоалетот го дели цел спрат од 8 луѓе (дупло, но незначително, од Пелагонија) и секогаш се чисти затоа што луѓето што седат знаат дека е колективна одговорност. Јадењето ми спомнаа дека било единственото нешто добро во студентскиот дом, но не треба да се ослонува само на таа храна бидејќи е во екстремно мали количини кои не можат да најдат ниту двегодишно дете, а камо ли возрасен човек. Таква е храната во сите студентски домов. И само да додадам дека другарка ми кажа во нејзината соба комшиите си влегувале дури и без тропање. Според мене, ќе кажев еден од најлошите, но сите се на исто ниво на мизерија освен Гоце.
Dali dozvoluvaat resho za kafe ,grealka,kako se snaogate so toa?I da prasam uste,bidejki se raboti za prv pat vo stidentski, koj broj avtobus e za do medicinski fakultet?Fala vi na site za odgovorite.