Студентски домови

Дискусија во 'Образование' започната од Unfaithful18, 28 јуни 2010.

1. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.604
    Имаат тераси сите освен на приземје и најгоре тие а апсолвенти што се. Вецето и купатилото заеднички се на спратот. Има кревети, шкафови, чешма, полици, маси, столчиња. Зависи и каква соба ке ти се погоди некои се посочувани, ама во договор со цимерките ке си ја средите вие по ваша желба. Имаше стварно убави соби такви розово офарбани, со розови завеси, розови хартии, ама има и ептен крш некои соби.

:!: :!: За тие што сакаат да бидат во машката зграда
    Јас исто така лани се уфурив да одам во машката зграда и успеав да направам една рокада. Ама не е само собата да ти биде убава. Во прва машка долу има едно клубче кое понекогаш работи до 3 саатот насабајле. Диското во Стив е одма до втора машка зграда па иста беше ситуацијата и таму.И на никој не му е гајле оти ти утре полагаш. Често некој се дере по ходници, пијан, трескаат врати, тропаат по врати....Диви Запад. Не дека во женската зграда е подобро ама пак помирно е. И да прави галама некоја ке излезеш ке им кажеш. Вака со пијани и прости машки не е лесно да се расправаш. Затоа фино лепо годинава нејкам ни да чујам за машката зграда.

На lovelost му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Во стив женска зграда повеќето од собите се трокреветни со мала тераса. Е сега последниве неколку години тренд е во секоја соба да се вселуваат по 4 лица. Собите се доста пространи (15-20 квадрата), за разлика од гоце и кузман каде што нема место кај да се завртиш. Има 3 кревета (ако се всели 4, донасаат и дополнителен кревет), 3 шкафа, 3 полици, 3 маси, 3 стола, радијатор, лавабо и огледало над лавабото. Вециња има на секој спрат и бања со 1 туш, кои ги делат сите соби на спратот. Се на се, мене многу ми се допаѓа, ако си чистиш и средуваш, собата има да ти биде како дома. Бруцошите малку се исплашени кога за прв пат ќе ги видат вецињата и бањата, ама верувај ми се е до навика, за месец дена веќе нема да ти биде гнаса од нив.
    Новите машки згради, пак имаат бања со вц и туш во соба, ама немаат тераса. Јас имам седено и во машката реновирана 1 година и тоа првата година кога ја отворија, и 2 години во женската и да ти кажам дека сега со искуството што го имам, јас радо ја избирам женската зграда, како многу подобро место за девојче. Иако условите се за нијанса подобри во машките згради, сепак таму 90% се машки, кои по 24 дневно викаат и урлаат, нема никаков мир, ни за учење ни за спиење.
    Ако си бруцошка, немој многу да ги слушаш другите што ти кажуваат, треба да осетиш на твоја кожа... како што кажа некој погоре, да седиш во стив е исто како да си завршил уште еден факултет.

На lovelost и oli18 им се допаѓа ова.
  3. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    На Victorya и lovelost им се допаѓа ова.
  4. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Девојки дали некоја од вас е запозната каков е приватниот студентски дом во Штип? Ќе ве молам за брз одговор, бидејќи треба да донесам одлука во најскоро време.

5. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.485
    Допаѓања:
    4.388
    Хеѕ, повторно јас.. :) и јас не знам какви се но по тоа што сум слушнала Хилјадников мислам дека беше бил добар... се надевам помогнав... поззз :rock:

6. strangewoman

strangewoman Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    391
    Домот од оваа година започнува со работа. Значи нов е, никој нема досега легнато на креветите :D Собите се движеле од 4500, 4900 и 5300 денари и колку што знам е на 500м одалечен од универзитетот. Мааната е тоа што примаат само 60 студенти :worried:

7. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Имам пријатели за да најдам место во тој студенстки. Ме интересира само по колку студенти во соба ќе бидат сместени, дали јадењето е со бонови или пак во точно определено време, дали отстрана можеш да внесуваш луѓе..?

8. Angelceto

Angelceto Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    236
    Девојки, нели треба оригинал државјанство за на факултет, ама и за во студентски пишува дека треба државјанство и сега не ми е јасно дали само копија од државјанството или копијата да ја заверам на нотар? :?:

9. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    ај ве молам напишете ми ги потребните документи за студентски...

10. lovelost

lovelost Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    15
    Треба ли свидетелства, диплома, извод и државјаснство да бидат заверени кај нотар??? Мојте сега се на фалкултет, ако треба да ги заверувам ќе можам да ги земам или??? што да правам?

11. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    требаат истите документи за на факс, само да бидат копии заверени кај нотар зашто нели оригиналите требаат за на факултетот. :)

На lovelost му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lovelost

lovelost Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    15
    Немам заверено ништо.... само си направив копии од свидетелствата и дипломата... може со копии да се заверува??? за извод имам уште еден, а државјанство пак ќе вадам ако треба :|

13. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    само тие документи?? друго нешто??ја знам само за потврди од родителите, за вработеност

14. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    па мислам дека копиите треба да се заверат. инаку и мене така ми кажаа, дека требаат истите документи кои се потребни за на факс, колку е ова точно, не знам :/

15. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    мене ми се заверени само дипломата и свидетелствата... а изводот и државјанството не, кај мене сите само тие ги заверуваа, па и јас

16. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    omfg,ја не си направив копии од свидетелствата,а моментално ми се на филолошки..Дали некој знае ќе може ли сега да направам копии и на кој начин? :(

17. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    3.319
    Оmfg, не видовте дека ќе ви требаат копии од свидетелства и дипломата претходно? :^)

Епа сега, фино лепо, ќе одиш на студентски прашања на Филолошки, ќе им се измолиш да ти направат таму копија, оти не верувам да ти ги дадат ти да си направиш. И тоа е начинот .....
    Ај, со среќа и другпат читајте бре луѓе, не за џабе постои форумов за информации :|

18. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    ах кој нема во главата има во нозете.. :/

19. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    3.319
    ^^

Ќе биде ајде, кога ќе треба да носиш документи за домот, ќе отидеш претходно истиот ден на факултет, и ќе направиш копии .... Ќе ти дадат, не се толку бездушни и они. И ќе ги однесеш во домот, не мора на нотар заверени. Мислам моите беа, али и без нотар прифаќаат :?: , така да, не се секирај многу уште од сега, тоа остави го за после 15 септември :D

20. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    мунлајт абе ко што сфатив од ова ти постара си од нас и имаш „искуство“ со ова документиве...па ај кажи ми кои се потребните: јас имам извод, државјанство (ама незаверени ми се), свидетелствата и дипломата(заверени). семејно, материјално, потврди за вработени родители...друго нешто треба??таа пријава шо ја пишува таму и изјава од родител мора?? зашо ми рекоја едни пријатели (преку нивни пријател) дека може да ме сместат за у кузман и мора да ги пратам документите утре...па?? кај да ги најдам таа пријава и таа изјава?