Nekoj sto sedel vo Pelagonija poslednava godina da kaze iskustvo so hrana, topla voda, upravata t.e kontrola i slicno
Здраво дечки. Јас сум втора година од октомври, и сакам да прашам нешто. Колку што сфатив, УПП образецот треба да се завери на факултет така? Е сега, дали тоа на студентски прашања брзо го средуваат, или неколку дена ќе ме фати? Благодарам. Јас седев, и презадоволна сум, еве сега пак за таму ќе аплицирам. Храната си е супер, топла вода имав скоро секогаш (ама јас бев на прв спрат, можеби на погорните спратови нема цдело време, не сум сигурна). Средено си е воглавно, и на секого му го препорачувам. Секако треба да си свесна дека не може да е исто како дома или како во стан, сепак треба да си прилагодлива.
sakam da prasam dali dokumentite za studentski dom uppi i uverenieto za polozeni predmeti moze da se vadat licno od studentski prasanja od fakultetite potocno od ekonomski i kade se dostavuvaat dokumentite?? dali vo ministertvoto za obrazovanie kako prethodnata godina ili licno vo studentskiot dom?? fala vi odnapred
Јас седев, и презадоволна сум, еве сега пак за таму ќе аплицирам. Храната си е супер, топла вода имав скоро секогаш (ама јас бев на прв спрат, можеби на погорните спратови нема цдело време, не сум сигурна). Средено си е воглавно, и на секого му го препорачувам. Секако треба да си свесна дека не може да е исто како дома или како во стан, сепак треба да си прилагодлива. Не знам кога е отворено. Инаку да.
мислам дека не, ги оставаат обично на шалтерот или на шалтерот од страничниот влез на деканатот(кај шо ги оставаа индексите после упис на семестар).
Zdravo decki.Se obidov nekolku pati da apliciram na sajtot i se bese vo red ama na kraj ne mi dava opcija deka mi e prifatena aplikacijata nitu opcija da si odberam neli termin koga da gi nosam dokumentite, tuku mi dava druga strana, t.e mi pisuva deka nema stipendii za studenti.Ne mi e jasno, ne sum aplicirala za stipendija, tuku za smestuvanje. Dali na nekoj mu se slucilo istoto?Vo prilog napraviv print screen sto mi izlaga posle prakjanje na aplikacija za smestuvanje vo studentski. Help please
Kaj mene e nesto slicno ne mi izleguva voopsto opcija apliciraj koga idam na smestuvanje vo studentski dom mi dava konkursi a se najaviv i se okej bese znae nekoj sto e problemot?
Дечки, може некој да ми објасни на кој начин се аплицира го читам упатството ама некако не ми е јасно, има регистрација на основно, на ниско ниво која е разликата, пишува нешто ако не си регистриран во базата на УЈП да се достави некој образец,дали би требало да се пополни и однесе и во УЈП образецот кој е ставен во упатството пред да се регистрирам или јас нешто грешка разбирам? И дали откако ке кликнам на "регистрирај се" потоа би требало да одам на "анонимно"?
Дечки, тука не ми е јасно, дали треба да пишувам академска година (2020/2021), или се мисли на тоа која година запишувам јас (втора,трета година)? Како напишавте тие?
Здраво дечки сакам да прашам во врска со документите кои треба да ги поднесеме за студенски дом,Во врска со молбата што е има таму со платена административна такса дали тоа може преку телефон да платиме или треба преку банка со уплатница ?
Здраво на Машински факултет сум и завршив 4та година. Ќе запишувам и 5та бидејќи имам предмети за полагање. Дипломска се уште немам запишано. Моето прашање е дали треба да се пишам апсолвент по прв или по втор пат при аплицирање за дом оваа година? Како се смета кога некој е апсолвент по прв или втор пат, од што зависи? Благодарам.