Jас не ги сметав пошо не полагав матура Ако е невработена сега логично нема да имаш трет приход од неа Инаку за прва година за редовен студент како потврда може индекс да се однеси на пример или посебна потврда ти дава? И треба во Гоце директно да носам документи или во МОН? Дали деца со разведени родители имаат некаква предност?
Se dava potvrda za redoven student, koja sto ja zemate na faks. Jas odnesov nahnadno vo MON otkako bev primena, bidejki ne ni davaa odma. P.s. izvinete za latinica, ne pisuvam od moj tel, a ovoj nema kirilica..
Дали тоа значи дека ако ја имам во скенирана форма можам и сам да си ја испечатам дома? Бидејќи оригиналот го оставив на факултет при уписите а утре е последен ден за аплицирање
Дечки, имам едно прашање ако знае некој да ми одговори.. Примена сум на факултет во втор рок, резултатите излегоа денеска, а уписот е на 25ти.. Е сега проблемот е што утре е последен ден за бруцоши во дом.. Има ли некоја опција да аплицирам за дом иако не сум уште запишана на факс, немам индекс или било каква потврда дека студирам, а сепак сум примена?
Незнам. Сега прочитав дека и ќе се отворат домовите само за 1500 студенти останатите ќе добијат ваучери од 50 евра за кирија.
Дали треба првин да бидиш примнат на конкурсот за студентски дом за да аплицираш на digitalizirajse.monmgov.mk (за ваучери) или можи и пред да излезат резултатите да се аплицира??