Кажете ми дали има студентски дом во близина на пмф, ако не дали има дом кој е најблиску до пмф? И кажете ми кој е најдобар студентски дом според вас?
Стив Наумов е кај ПМФ. Не престојувам таму, нити знам некој што престојува, така да, немам искуство за условите.
Како што ти пишаа, Стив Наумов е најблиску, во новите бараки има најдобри услови. Во трите згради не баш. Гоце Делчев е реновиран, можеби тој е најдобар. Сепак, поминаа неколку години откако имам дипломирано и можеби условите што ги знам се имаат променето.
Ќе објават конкурс на вебсајтот МОН. Таму ќе пишува се. За погорните години средината на јули треба да го објават. За бруцоши крајот на август. Првин се пријавува електронски и потоа се носат документи во МОН или во домовите како шо беше годинава.
Какви документи ќе требит да се однесет за во јули за апликација во студентски дом, за ние шо сме погорни години, т.е. не сме бруцоши?
До сега немам аплицирано за престој во студентски, па да ве прашам кои се условите некој да биде примен .Јас имам висок просек и двајцата родители ми се со просечни плати. Исто, кога отприлика е конкурсот и аплицирањето, и кога дознаваме дали сме примени или не?
Дали при аплицирањето во студентски дом, освен информација за платите на родителите, треба да се достави и инфо околу недвижнините што ги поседуваат, нешто како имотни листови?
Zdravo,sakam da prasam dali sega koga ke bidat konkursite imam pravo da konkuriram iako za septemvri ke imam dva posledni ispiti i posle toa mi ostanuva samo da spremam diplomska e sega dali ke imam pravo da konkuriram za nekoj od studenskite domovi?
Da znam ama malku mi e problem so elektronskovo pijavuvanje posto ja sve se imam registrirano uste da aplicoram no mi treba potvrda od srednovo uciliste za redoven ucenik zapisana sum prva vo pamce no nemam i mi trebaat sveditelstva kopii ama oroginalot mi se vo pance
Види, не знам дали е исто за ученичките и за студентските домови, ама кога јас се вселував во студентски дом во прва година на факултет, и нас ни бараа потврда за редовен студент. Ама, со оглед на тоа што уште не бевме внесени во системот, не можевме да земеме, па не ни направија проблем при вселување, и си однесовме нахнадно. Најдобро е да прашаш во министерство.
Probav da se javam vo ministerarvo no ne krevaa telefon se plasam nesto problem da nemi pravat potoa od ucenickiov dom. Inace ucenickiot dom e vo istiot dvo so ucilistevo
Тешко и дека ќе кренат, пробај мејл да пишеш, ама најдобро е доколку можеш да појдеш и директно да прашаш во министерство.