Им пишав на МОН ми вратија кај податоците за плата на родителите да пишувам пример вака 15200 без точка и ден на крајот. Пробав така и аплицирањето е успешно.
dali ako gi nosime dokumentite vo studentski ne treba voopsto da aplicirame elektronski i da ja pecatime prijavata kako minatata godina? I kade se naoga toj evidenten list?
Не треба да аплицираш и печатиш. Евидентниот лист мислам дека таму ќе ти го дадат или пак можеби е "Барање" тоа што е достапно на МОН. Не треба, јас им пишав мејл на МОН ми одговорија ако се аплицира електронски не треба да се пополнува молба и да се уплаќа такса.
@ElenaOfRivendell Ги препрашав МОН, ми одговорија: Највероватно дека треба да се пополни таму каде што треба ние да потполниме. Дали некој знај што треба да се внеси каде што пишува "Архивски Број на документот" во Барањето? Лани ко ги носевме таму тетките од ДСД само го штиклираа полето.
А кај ID бројче и печатена електронска пријава на барањето не треба ништо така, зато што кај архивски број треба да штиклираме мислам ние кои документи ги имаме доставено
Не треба ништо од тоа ID, на МОН им е oд лани поставена истата и нема кој да им ја измени.. Кај архивски број лани тетките во Кузман го штиклираа тоа..
dali nekoj ima od praven fax da ima uplatnici za uverenie za polozeni predmeti i redoven student? i dali se vadat samo od studentski ili ima nekoja druga procedurafala vii
Кај конкурсот пишува дека кој аплицира електронски не треба да прикачува евидентен лист. Кај документите има еден што пишува "Барање". Дали е истиот документ барањето и евидентниот лист или се скроз различни. Се збунив сега дали да ја прикачам барањето при електронско аплицирање или не.