Не. Ако аплицираш електронски, не треба да носиш документи во Кузман. Ако носиш документи во Кузман, не треба да аплицираш електронски
Дечки, архивски број на документот од каде треба да се пополни. После електронската апликација ќе ги даде архивските броеви или како? Пошто за нив пишува дека пополнува кандидатот.
Ako si se prijavil elektronski i dokumentite vneseni,nema potreba drugo so da popolnuvas..a ako gi nosis vo stud dom,togas tie od stud dom stikliraat sto imas,ne potpolnuvss ti arhivski broj
Документите ги прикачивте еден по еден или зипувани, дали некаде имаше напишано како треба? Дали напишавте идентификационен број во барањето за електронско пријавување?
ID број не пишав . Иначе еден по еден ги прикачив и јас во pdf.. Во Мои Апликации пробав да ги симнам едно по едно да проверам дали е во ред не ги симнуваше освен првото во кое го симна сите заедно во zip. Очигледно таков им е системот. Иначе ако аплицираш електронски немора да се носат документи во Кузман
Само за Кузман ли е ова или и за другите домови? На конкурсот на МОН пишува дека доколку немаш можност да се пријавиш електронски ќе треба да ги доставиш лично документите, значи само едниот или другиот начин. Но, на една другарка денес што си отоде кај Пелагонија да ги достави документите, референтките и рекоа дека треба и електронски и лично да достави документи, не знам сега...
Јад мислам дека нема логика да треба. Бидејќи од Пела, после ќе ги однесат во МОН, нема кај нив да ги чуваат, така што, ми нема смисла да треба и да се носат таму, со оглед на тоа што од МОН рекоа дека не мора ако аплицираме електронски. Ако дознаеш нешто, те молам кажи ми.
Па исто и реков и јас, но таа инсистираше дека вака и рекоа. Се помислив да не е случајот вака само со Пелагонија но пак во право си, нема никаква смисла. Ќе се информирам утре за посигурно и ќе пишам и тука, секако дека нема да си одам за џабе до таму ако нема потреба.
Ако се аплицира електронски не треба да се носат документи Скопје. На конкурсот се вели дека тие што немаат можност аплицираат физички а не дека и електронски ако се аплицира мора да се носат како лани. Немора. Ако им има некој пишанона МОН нека кажи што му одговориле, ако се аплицира електронски не треба носење физичка документација. За ученички домови немаше можност физички, целосно електронски беше. И на Iknow беше пишано така и од ДСД еве ви потврда.
i jas vcera gi odnesov dokumentite vo kuzman i im kazav deka ne sum aplicirala elektronski i mi kazaa nema potreba od elektronski deka e vo red
Имаш ли новости во врска со ова? Нема шанси да е така како што викаат референтките. Сигурно не се добро информирани дека ако ги носиш таму документите не треба електронска пријава како што беше минатите години, па затоа така и рекле. А да прикачиш електронски и да носиш таму документи, no sense.