Здраво. Имам прашање во врска со потребните документи за апликација во студентски дом. Каде и како можам да најдам Изјава за семејната положба на студентот?
Најдоле на крај на страницата ти се изјавите кои може да се превземат. https://mon.gov.mk/content/?id=4121 Рокот за тие што се втора година или постари е веќе изминат, а тие што оваа година ќе запишат прва година ќе можат да аплицират од 6ти септември.
И Пелагонија ќе ти биде блиску, еве јас за тој можам да ти кажам нешто. Собите се со четири кревети и секоја соба си има свое WC (освен тие што се дуплекс, 2 соби имаат заедничко ама тие се многу малку). Океј се условите, што и да има проблем се пријавува, па се средува. Нема доручек, има само ручек и вечера. Има читални, само што минатата година беа затворени заради ситуацијата со вирусот. Ако те интересира нешто плус, слободно пиши ми лп.
Во Кузман собите се многу мали, по двајца се во соба, wc со туш има едно на спратот мислам, а чешма имаш и в соба. Лани парното не работеше, се надевам ќе средат тоа годинава. Јас не би можела да седам во толку мала соба. Пелагонија се подобри условите, големи се собите, машка зграда е подобра од женска според мене, јадењата беа добри со неколку исклучоци. Проблем е тоа што собите се со по 4 кревети ака ќе имаш 3 цимери, освен ако сменат нешто со меркиве. Лани убаво поминавме по двајца во соба. За Гоце немам слушнато некој да се пожали. Собите се помодерни, wc делите сите на спратот.
I jas sega proveriv, ne mi otvora.. Istoto si go pomisliv deka ima rezultati i odma dojdov tuka da proveram Ako ima, ako uspee nekoj neka gi prikaci
Пред 1 минута немаше, сега и мене не ми ја отвара. Зар е можно сите да проверуваме во исто време Нема да можат резултати од нас нестрпливите да прикачат