Ne znam tocno koi se uslovite, bi trebalo da pisuva na stranata na mon.. A inaku prigovor se podnesuva taka shto go pisuvas racno na bel list, objasnuvas zosto podnesuvas prigovor i go nosis vo arhiva na mon.. Toa e edna prostorija skroz dolu na prizemje, odma do vlezot na mon
А од понеделник ќе можам да се вселам и да си седам или од 1ви октомври можеме официјално да се вселиме?
Нели кога аплицираме, пополнуваме согласност дека ако нема место во тој дом, да бидеме сместени во друг. Овој е за тие што аплицирале во Гоце, ама поради што е исполнет капацитетот, префрлени се во вториот дом што го заокружиле.
Сум слушала дека месечните примања (вкупно на целото семејство) не треба да бидат поголеми од минималната плата што е во Мк но не сум баш сигурна пошто никаде не пишува.
Кои документи се потребни при вселување? Дали е се исто како што пишува овде (од лани е) и дали за потврда на запишан семестар треба од последниот запишан затоа што уште е рано за запишување на нов семестар? https://dsdskopje.mk/гоце-делчев-распоред-за-вселување/
За во Пелагонија ништо не бараат освен две слики и уплатници, за другите домови не знам. Мене ми личи глупаво пак да бараат потврда за редовност кога истата ја пратиме кога аплицираме.
Дали некој знае како ќе се одвива сместувањето во Гоце, зашто годинава нема излезено посебни списоци за по блокови или на денот на вселување ќе се одлучува тоа?
Pa da nikade ne e navedeno koi se uslovite, isto znam deka e za braniteli no neznam dali vlijae kolkav period bile na dolzhnost. Im prativ email na mon se nadevam kje odgovorat.
На кој мејл прати? Сакам и јас да прашам пошто и мене татко ми е бранител, поднесов документ но пишува дека не сум ослободена.
zdravodali nekoj od vas apliciral a na rezultatite go nema na nieden spisok? dali e mozno da ima novi spisoci?
Дали можи приговор да се прати по пошта и што треба да содржи приговорот? Во документите за вселување пишува дека треба да се достави и потврда за запишаниот тековен семестар и копија од индекс, тоа значи дека треба од летниов семестар или овај наредниов т.е зимски? Кај нас заверка и упис на зимски семестар започнува на 20 Септември а вселувањето на домов трае 10 дена.
Овие се конечните резултати, најверојатно направиле некој пропуст кај тебе. Поднеси приговор. Би требало да може, испрати го како препорачана пратка со повратница. Минатата година можеше и преку мејл, прашај си. Еве ти пример од УСС, само промени ја годината, потпиши се најдолу и стави датум. Да биде скоцкан де.