Во полето за просечен успех во електронската пријава, ги внесуваме оценките од матурата и ги делиме после така?
Здраво, може ли да ми кажете некои информации за студентските домови Кузман и Гоце, по колку се во соба, дали во Гоце има wc во секоја соба или едно е на спрат, какви се условите?
Здраво. Во Гоце се по двајца во соба. Две од зградите биле со wc во собата и заедничка кујна (на спрат), а другите 2 обратно (заедничко wc и кујна во секоја соба). Btw. Не сум престојувала во дом, но ми кажале дека така биле поделени. Доколку не е така некој кој бил ако сака нека сподели.
Па некако нема логика, бидејќи во самата пријава ни ја бараат само дипломата а не свитеделствата од 1-4 година. Би требало да ги внесеме од дипломата по мое мислење.
Просечен успех обично се бара од средно. Требало да потенцираат доколку мислеле на оценките од матурата. Сепак тие веќе ги приложуваме како што кажа во дипломата.
При аплицирање за во студентски дом дали во барањето во делот за да се избере втора опција студентски дом мора да се заокружи или може да се остави празно?
Може да се остави и празно, но во тој случај доколку нема место во домот кој што си аплицирала, си остануваш без место.
Каде го пишува тоа? Јас неможев да најдам. Р.Ѕ. Сигурно УППИ образецот не е потребен бидејќи има поле и за прва година во него
Барањето е всушност таа хартиена пријава која се бара за ако ги носиш документите во домот. УППИ образецот на факултетот мене ми кажаа дека е за од втора година па нагоре.
Dali samo izjavite treba da gi skenirame i prikachime ili treba i diplomata i baranjeto da go priakchime???
Јас слушнав дека ако не се пополни тоа сами од комисијата заокружувале и те преместувале автоматски таму кај што има слободно место во било кој дом, под услов првиот избор сите места да се исполнети, па затоа прашав дали е тоа така или ако не го заокружам никаде не сум сместена
Ова потребно е за бруцоши? Треба да доставуваме потврда за плата на родителите? Нели МОН сами ќе ги обезбедиле тие документи преку службен пат преку УЈП? И ова за потврда од училиштето за браќа/сестри треба да го доставиме само доколку примаат социјална помош или воопшто не треба?
Потврда за плата на родителите мора и потврта од брат/сестра и тоа мора да се знае дека се ученици или студенти , МОН само ќе обезбеди одредени документи пр. Државјанство