Не може да зема надоместок доколку е вработен. Мајка ми зема надоместок, и е невработена, затоа и го кликнав тоа. Да треба, и потврда од плата и декларација и за нејзе.
Jas pishav deka sestra mi e vrabotena i prikaciv potvrda i deklaracija za plata, ama tamu kaj drugi primanja pisav 0. Mozno li e da ima nekakov problem poradi ova? Taka pisav oti mislev prasanjeto se odnesue na roditelite.
Хеј дали знаете на кој број да ѕвонам да прашам, во МОН ли? За тоа дали деца на самохрани родители треба да плаќаат, студентски? Ми рекоа јас да ставам документи све шо е како е па они ке одбереле.. И дали тоа за исплатата на работа, пишува на конкурсот дека од месец Јуни, стварно така или? Небитно може и од сега од Август?
Не плаќаат деца на самохрани. Исто така обично не плаќаат и деца кои имаат невработен родител. За плата тоа МОРА од Јуни обавезно (освен ако не била исплатена плата за Јуни) , значи како што ти пишува на конкурсот - така прави, мора да биде така, инаку ќе те одбијат.
Дали кај делот за прикачување документи треба да ги прикачите пополнети и барање,согласност,изјави и слично, и плус слика од декларациите и потврдите?
Јас не прикачи никакви документи на електронската пријава оти ми кажаа само дека треба да внесам основни податоци, а останатите документи лично да ги однесам.... Дали може да ме одбија поради ова?
Не е точно, од кај ги добивате информацииве? Едит: Ако не аплицираш електронски, можеше и физички да дадеш документи, ама не да направиш електронска пријава без документите, нема поента.
Се јавив во домот кај шо аплицирав пред некое време. Тоа ми го кажа така и направив. Плус кога завршив со внесувањето на податоци ми кажа успеша апликација и на мејл ми стигна истото.... Ваљда нема да каже успешно ако не е целосно, нели...?
Треба да ти се прикачени, и јас се јавив во домот ми кажаа само онлине е аплицирањето. Во кој дом така ти кажале?
Прва сум... Ги немам сите документи извадено т.е. уште чекам потврда за плата на татко ми... Може утре да ажурира? Им ѕвонам пак во домот никој не крева ваљда не се веќе таму....
Можеш, извади ги сите документи прикачи ги па после испрати, и џабе не ѕвони очигледно немаат појма, треба да се прикачат