Има шанси но предност ќе имаат тие со помали примања или невработени родители. Ако во Гоце нема место ќе те примат во друг студентски сигурно.
Дечки, ако има овде некој од вас или знаете некој кој има добиено соба во Гоце, а нема да седи и сака да ја издава собата или пак сака замена за Стив 3та зграда нека ми пише.
Здраво! Дали може некој да ми каже кои документи се потребни или не за бруцоши за аплицирање на студентски домови. Сајтот на мон не работи. И дали ке можам да земам потврда во тој ден кога ќе ги пратам докиментите во уким за запишување или не. Уплатницата за редовен студент дали може да се јк како потврда. Ако некој може да ми помогне плс кажи ме во приват.
Доколку детето живее со еден родител, а другиот родител не плаќа алиментација, што треба да се прикачи? Ако нема платено скоро 1 година, а по закон треба да плаќа? Дали би имало проблем ако не се прикачии, итно ми е доколку некој знае ве молам да ми одговори
Еве ги документите што се потребни за аплицирање (потребни ти се и потврди за остварена плата од месец Јуни и декларации од родителите доколку се вработени, исто така Изјавата за согласност треба да ја имаш за секој член од семејството посебно). Потврда мислам дека можеш да земеш истиот ден кога ќе се запишуваш, бар мене така ми кажаа од мојот факултет.
Фала мнг. Па ако родителите се невработени дали треба потврди за остварена плата. Така во биров само да земам потврди дека се невработени? Па ми кажат дека и во ујп треба да земам некои документи па не знам што. Извини што прашувам многу па немам каде да се имформирам.
Dali nekoj znajt kakva e postapkata ako sakam direkno da odam vo ministerstvo za obrazovanie, ako vejke ne vrajket na email po pusten prigovor od sredata vo vrska so smestuvanjeto vo studentski, za osloboduvanje od plakjanje, neka mi pisit poraka
Нели децата на самохран родител и невработени родители не плаќаат за студентски дом, и ако е така дали треба некој документ во врска со ова за аплицирање?