1.Не, не треба да се заверува. 3.Не се пополнува УППИ образец. 4.Не прават проблем ако немаш декларација со оглед на тоа дека не секоја приватна фирма издава декларација доволно е да доставиш само потврда за плата.
До кога е вселувањето во Гоце? Дали денес имаше многу гужва како во петокот и во кој блок има поголеми редици?
1.За аплицирање во студентски има под точки за бројот на семестри, сега мојот факултет е 3+2 години, дали треба да пишам помалку од осум семестри или над осум семестри? 2.Како се прикачуваат документите исто како на iknow секоја страна посебно на дипломата и декларација и прием на плата посебно? 3. Тие што се со сино документи на страната на мон треба да се преземат и копираат, ако да од каде треба да ги преземам?
1. Тоа +2 се однесува за подипломски студии, значи 3 години се шест семестри т.е. треба да пишеш помалку од 8 семестри. 2. Јас документите посебно ги прикачував. 3. Документите можеш да ги симнеш кога ќе скролнеш најдолу на самиот оглас на веб страната на МОН.
Здраво, дали навистина претставува проблем во однос на учење тоа што во Пелагонија се по 4ца во соба ? А читам дека и читалната секогаш била полна, не можело ни таму да се учи. Некој искуство ? Се мислам за Пелагонија и Стив иако знам дека Пела е колку толку подобра, ама пак во Стив биле по 2ца во соба. Не знам дали вреди да не ја ставам Пелагонија само поради тоа што се 4ца во соба. И дали има директна линија од Пелагонија за ФИНКИ ?
Ако си имаш цимерки кои што се помирни и учат нема да имаш проблем што сте 4 во соба затоа што најверојатно и они често ќе учат во собата
A кој е односот на машки и женски, кои се повеќе ? и дали сите се мешани по собите или ги сместуваат машки со машки, женски со женски ?
Не се мешани, има машки спратови кај што се во соба 4 машки и женски спратови кај што се по 4 женски во соба.
Здраво, јас сум бруцош и ми треба помош околу аплицирањето. И двата мои родители работат и се водат како земјоделци, поради тоа немаат месечни приходи, само годишни. На апликацијата бара да внесам месечна плата за мајка и татко, дали некој има искуство како тоа да се пополни ако единствено се занимаваат со земјоделие? дали може да дополнам таму или да пишам 0 па да доставам годишни приходи? Од МОН не ми се јавуваат или одговараат на мејлови за да прашам..
Здраво, дали некој ги има уплатниците кои се потребни за вселување во Пелагонија(транскциона)? И доколку може да ми објаснете колку вкупно уплатници треба да однесиме при вселување?(една знам дека треба за станарина, друга за документи, треба ли и за нешто плус?)
Како е во блоковите А и Б? Дали собите се сочувани? Апсолвентските соби делат заедничка кујна или има вц?
Влези во групата од Пела на фб, постирани се уплатниците. 4 се, една за станарина и хранарина, една за документи, една за општа штета, и една за КЗЖ. Доколку си ослободена од плаќање, уплатница за станарина и хранарина не треба да плаќаш.
Za blok A ne znam no blok b ne e bas super mnogu se stari so toa i mebelot e unisten, podobro biraj vo V ili G. Vo a i b ima kujna vo sekoj soba a wc na sprat so sto kujnite ke bidat beskorisni (frizideri i rerni nema da rabotat, se stedi struja) a wc na sprat kade kako na nekoi spratovi se socuvani na nekoi se katastrofa
Здраво јас сум бруцош и сакам да прашам за Идентификационен број од успешно пополнета електронска пријава. Дали тоа е бројот што се пријавувавме на iknow системо?
Ja koa aplicirav ne ja popolnuvav tabelata i ne mi pravea problem me primija Inaku koga uspesno ke apliciras na konkursot identifikacioniot broj ti izlegnuva vo moi aplikacii taka da nema logika da ti baraat identifikacionen broj vo baranjeto a go doznavas otkako ke apliciras Tabelata najcesto ke popolnuva koga apliciras fizicki (lani aplicirav za studentski fizicki i togas ja popolnuvav) Se nadevam deka pomognav