Студентски домови

Дискусија во 'Образование' започната од Unfaithful18, 28 јуни 2010.

1. Loreaana

Loreaana Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2022
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    15
    1.Не, не треба да се заверува. 3.Не се пополнува УППИ образец. 4.Не прават проблем ако немаш декларација со оглед на тоа дека не секоја приватна фирма издава декларација доволно е да доставиш само потврда за плата.

На Ketitrim му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sunshine000

Sunshine000 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    10
    До кога е вселувањето во Гоце? Дали денес имаше многу гужва како во петокот и во кој блок има поголеми редици?

3. nikolunanana

nikolunanana Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2020
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    9
    Дали некој успеа да ги добие од МОН за резултатите од приговорите ? кога ќе има резултати

4. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    1.729
    1.За аплицирање во студентски има под точки за бројот на семестри, сега мојот факултет е 3+2 години, дали треба да пишам помалку од осум семестри или над осум семестри?
    2.Како се прикачуваат документите исто како на iknow секоја страна посебно на дипломата и декларација и прием на плата посебно?
    3. Тие што се со сино документи на страната на мон треба да се преземат и копираат, ако да од каде треба да ги преземам?

Последна измена: 13 септември 2022
  5. Phoenix 1618

Phoenix 1618 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2019
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    64
    1. Тоа +2 се однесува за подипломски студии, значи 3 години се шест семестри т.е. треба да пишеш помалку од 8 семестри.
    2. Јас документите посебно ги прикачував.
    3. Документите можеш да ги симнеш кога ќе скролнеш најдолу на самиот оглас на веб страната на МОН.

На Just_a_kid му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Steff12

Steff12 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2022
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Здраво, дали навистина претставува проблем во однос на учење тоа што во Пелагонија се по 4ца во соба ? А читам дека и читалната секогаш била полна, не можело ни таму да се учи. Некој искуство ? Се мислам за Пелагонија и Стив иако знам дека Пела е колку толку подобра, ама пак во Стив биле по 2ца во соба. Не знам дали вреди да не ја ставам Пелагонија само поради тоа што се 4ца во соба.
    И дали има директна линија од Пелагонија за ФИНКИ ?

7. Michaelalala

Michaelalala Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2022
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    119
    Ако си имаш цимерки кои што се помирни и учат нема да имаш проблем што сте 4 во соба затоа што најверојатно и они често ќе учат во собата

На ElenaOfRivendell му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Steff12

Steff12 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2022
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    A кој е односот на машки и женски, кои се повеќе ? и дали сите се мешани по собите или ги сместуваат машки со машки, женски со женски ?

9. Michaelalala

Michaelalala Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2022
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    119
    Не се мешани, има машки спратови кај што се во соба 4 машки и женски спратови кај што се по 4 женски во соба.

10. bubbles1313

bubbles1313 Нов член

Се зачлени на:
    13 септември 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, јас сум бруцош и ми треба помош околу аплицирањето.
    И двата мои родители работат и се водат како земјоделци, поради тоа немаат месечни приходи, само годишни. На апликацијата бара да внесам месечна плата за мајка и татко, дали некој има искуство како тоа да се пополни ако единствено се занимаваат со земјоделие? дали може да дополнам таму или да пишам 0 па да доставам годишни приходи? Од МОН не ми се јавуваат или одговараат на мејлови за да прашам..

11. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    5.389
    Jac сум во Пела, ако ти се погодат коректни цимери, можеш да учиш во соба.

12. jesusofsuburbia

jesusofsuburbia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2020
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Здраво, дали некој ги има уплатниците кои се потребни за вселување во Пелагонија(транскциона)? И доколку може да ми објаснете колку вкупно уплатници треба да однесиме при вселување?(една знам дека треба за станарина, друга за документи, треба ли и за нешто плус?) :D

13. bunnie

bunnie Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2018
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    30
    Мислам дела треба од пензиски фонд да извадите потврди за регистрирани индивидуални земјоделци.

14. Sunshine000

Sunshine000 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    10
    Како е во блоковите А и Б? Дали собите се сочувани? Апсолвентските соби делат заедничка кујна или има вц?

15. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    5.389
    Влези во групата од Пела на фб, постирани се уплатниците. 4 се, една за станарина и хранарина, една за документи, една за општа штета, и една за КЗЖ.
    Доколку си ослободена од плаќање, уплатница за станарина и хранарина не треба да плаќаш.

На jesusofsuburbia му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AnjaJakimova1

AnjaJakimova1 Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2022
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    11
    Za blok A ne znam no blok b ne e bas super mnogu se stari so toa i mebelot e unisten, podobro biraj vo V ili G.
    Vo a i b ima kujna vo sekoj soba a wc na sprat so sto kujnite ke bidat beskorisni (frizideri i rerni nema da rabotat, se stedi struja) a wc na sprat kade kako na nekoi spratovi se socuvani na nekoi se katastrofa

17. heelana

heelana Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Здраво јас сум бруцош и сакам да прашам за Идентификационен број од успешно пополнета електронска пријава. Дали тоа е бројот што се пријавувавме на iknow системо?

18. AnjaJakimova1

Се зачлени на:
    20 август 2022
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    11
    Za kade ti e potreben identifikacionen broj?

19. heelana

heelana Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    На барањето го има во делот каде се сите документи

20. AnjaJakimova1

Се зачлени на:
    20 август 2022
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    11
    Ja koa aplicirav ne ja popolnuvav tabelata i ne mi pravea problem me primija
    Inaku koga uspesno ke apliciras na konkursot identifikacioniot broj ti izlegnuva vo moi aplikacii taka da nema logika da ti baraat identifikacionen broj vo baranjeto a go doznavas otkako ke apliciras:?:
    Tabelata najcesto ke popolnuva koga apliciras fizicki (lani aplicirav za studentski fizicki i togas ja popolnuvav)
    Se nadevam deka pomognav

На heelana му/ѝ се допаѓа ова.