Здраво, имам место во студентски дом коешто не го користам, доколку некое девојче има потреба од него може да престојува наместо мене.
Во Гоце еднаш бев на гости кај колешка од факултет и можам да ти кажам дека бев изненадена. Многу поинаква слика имав за студентските домови, веројатно од фотографиите што сум ги гледала по интернет. Таа беше тогаш во тој блокот што гледа кон бул. Гологанов, не знам кој точно е . Нови реновирани соби, со кревети, чисто и средено според мене за пристоен живот ги има сите услови. Сега таа е во некоја апсолвентска соба и сама е, како оди тоа да си во таква соба не знам, веројатно врски, а во тогашната соба кај што бев беше со уште една цимерка. Онака океј големина беше собата, не беше нешто голема ама не беше ни ептен мала. Имаше и кујна внатре. Мислам сама така си избрала. Постоеле и соби со сопствено wc без кујна. Се на се тоа имам да ти кажам. Океј услови во глобала. Сега во другите не знам како е.
Здраво. Дали може некој што има аплицирано за студентски дом лани, а што не е прва година да ми пише доколку сака? Благодарам
Zdravo, dali nekoj mozhe da spodeli iskustva so studentski domovi vo shtip. Se razmisluvam, student sum na opsta medicina pa soodventno mi e potrebno i uslov za ucenje, higiena, cena kako odi?
Ај некој нека ме просветли дека не можам да сконтам образецот УППИ и Уверение за положени испити е еден ист документ или?
Технички како “заеднички” одат тие две, ама се два документа, УППИ го принташ сама и го носиш на факс да ти го заверат, а уверение земаш од факс.
Дали знаете дали може во иста соба да бидат цимерки од прва и цимерки од поголемите години? Оти рокот за пријавување е различен и додека испаднат резултати за прва година јас веке ке бидам сместена.
Zdr osven tie samite da gi potopolni ne stranata na MON od fakultet samo potvrda i Uverenie se zima taka?
здраво дали некој веке аплицира на конкурсот за сместување? Кај мене цело време излегува неуспешно ,со сите полиња пополети и дите документи постсвени??
Документите тие пола на македонски пола на албански ги пополнивте или тие само на македонски што се од лани? Кај УППИ образецот што е фали дел од текстот па незнам дали тој УППИ да го пополнам или пак тој од лани? :/