За брат ми кој што беше четврта година годинава во средно а од октомври ке биде прва на факултет, дали треба потврда од школото? Затоа што тој веќе и полагаше државна матура и се тоа..
Уште не е запишам, ке се запишува крајот на август кога се уписите тогаш, затоа ми е оти на никаде не е, не е ни 4 година веке а не е ни запишан моменатално на факултет и не знам што да правам
Конкурсот за бруцоши (прва година факс) ќе биде од ти септември до. 11ти. Тој кога ќе се запише нека си земе потврда за ред студент од стиденски прашања
Ааа па така кажи бе женска, ја погрешно сум те сфатила Штом е за тебе, ќе извадиш потврда од школото негово дека е ред ученик... Или сега видов на студентарија, они велат или свидетелството од четврта год или дипломата ако ја има земено. Според мене стави ги сите три, да не згрешиш
Дали треба да го пријавам брат ми што е во странство со работна виза но сеуште има документи од тука и сме со иста адреса на живеење значи. пс. тука бил невработен.
Во изјавата за семејна положба го пишуваш, па они си обезбедуваат документ по службен пат дека е невработен.
Дали може некој да ми пише/да му пишам ме интересира нешто во врска со документите за аплицирање за студентски дом?
Кој студентски е отворен за престојување преку лето оваа година ако воопшто има таков и дали е уште можно да се седи? Прашувам заради испити кои ми се за полагање пред 5ти септември, да си скратам од времето за патување ваму-таму секој ден...
Аплицирав на 27.07 за студентски дом и после тоа немам правено никаво ажурирање на апликацијата и пријавата.. Вчера отварам да проверев за оброкот и во мои апликации кај што имам аплицирано за во студентски дом пишува датум на креирање 27.07 а датум на измена одма под него пишува 08.08. Зошто е Тоа така знае ли некој? Затоа што на 8.08 јас неам ништо изменето на Пријавата оти рокот за аплицирање беше до 31.07