Ми требаат предлози и искуства за Интернет пакети од рутер за во студентски дом, цени, брзини и слично.
Ако се родителите вработени во приватниот сектор, мора да се извади декларација и да биде заверена. Не за џабе си ја пишува во конкурсот. Познавам деца кои беа одбиени од таа причина.
Не мора, информацијата ми е од МОН. Моите родители беа вработени во приватен сектор ама не ми издадоа декларација и се јавував во МОН и баш овој одговор го добив дека не секоја фирма издава декларации и не однесов и бев примена без неа.
Dali nekoj znae za tie sto imaat roditel branitel i se oslobodeni od plakjanje participacija, kade roditelot treba da bil vo vojnata(na koe mesto) ili toa nema vrska, bitno e samo da bil vo vojnata vo 2001? Naprimer mojot tatko bil vo vojnata na Klepalo vo 2001, dali moze da se izvadi dokument ili ne? Ako nekoj moze da mi kaze, bi mu bila blagodarna
Не е важно каде бил, предност имаат Се вади уверение од Министерството за одбрана или Министерството за внатрешни работи.
A dali nekoj sto e osloboden od participacija, moze da kaze sto pisuva vo taa potvrda ili da prati kako treba da izgleda?
Здраво... Дали има некој што ќе седи во студентскиот дом,, Браќа Миладиновци'', во Штип?. И ако може да ми кажи што треба да се носи пр постелнини, кебињз, бидејќи јас сум Бруцош и не знам. И како сте задоволни?.
Zdravo zenski, ako na nekoja i treba soba vo Stiv treta zgreda izdavam soba poradi opravdani pricini, neka mi pise
Дали некој знае каква молба до комисијата треба да се достави за оние бруцоши што се наоѓаат во листата на чекање во с.дом Томе Стефановски.