Не те разбрав баш, ама ќе се обидам да ти одговорам. Блок А и Б се изградени на ист принцип: со собата има мини кујниче, а на секој спрат има по 1 вц и купатило на секоја страна. До 6 спрат од лифтот имаш ходници и на десно и на лево, следствено на тоа има едно вц и купатило накрај во ходникот од десно и едно вц и купатило во ходникот од лево. Во погорните спратови има само еден ходник (бидејќи еден блок е составен од една ниска и една висока зграда, ниската завршува до 6ти, нагоре оди само високата) и има едно вц (повеќе кабини внатре) и едно купатило (повеќе кабини внатре). Се надевам дека ти објаснив.
Фала, мислев внатрешно со мебел како се уредени и кој е подобар дали А или Б блок или исто се потполно средени, кој е подобар избор
Уф, немам седено во тие блокови, не знам точно како беше распоредот, ама од што памтам има мини кујниче со мало фрижидерче, решо, висечки кујнски елементи и чешма; кревет, биро и стол секако; плакар кој што долу мислам имаше две фиоки, и полици над кревет мислам дека имаше, ама не сум сигурна.. инаку исти се од аспект на мебел и распоред само на различни страни се ориентирани.
Да се чудиш, нели? Ова беше вака уште пред 20 години и гледам исто си останало. Накратко, студенти кои се добро стоечки и можат да си дозволат да одат под кирија или имаат свои станови во Скопје, аплицираат и добиваат легло во дом. И потоа истото го "продаваат", на некој кој не може да си дозволи други опции. А бе каков сенс за "бизнис" упм...
Катастрофа! После ги кудиме политичарите дека се испокрадиле, злоупотребиле, имало многу мито и корупција. Всушност треба да почниме од себе си.
Девојки, дали може да ми ги наброите сите домови во кои има купатило во самите соби, значи да не биде на спрат?
Законски е секој колку сака да си го издава сопствениот имот. Ако сметате дека станот не е соодветен по квалитет за цената не го изнајмувате. Стан во Центар на пример стига како ништо по 2500 евра од квадрат што значи дека некој за стан од 50 квадрати има искеширано 125000 евра плус трошоци да го опреми. Сигурно нема да го издаде за 100 евра а притоа има ризик да наиде на којзнае какви ликови што нема домаќински да постапуваат со местото. Нормално дека сметките не спаѓаат во цената за кирија, некој може ќе направи само 200 евра сметка за струја.
Пошто никој не се замара да прочешла убаво по студентските домови. И порано (верувам и сега е истото) влегуваа ко да немаат доволно примања, се претставуваа ко деца на самохрани родители и ред други работи. А тешко на тие што стварно исполнуваат услови.
Тие шо исполнуваат услови, најчесто остануваат без соба, особено сега кога се реновираат два студентски домови.
Небулоза, замисленост и летање во облаци. Не знам како се убедивте дека 2500 евра е нормално од квадрат, па уште тука и како пример го пишувате. Немам што повеќе да дискутирам. Поздрав
При аплицирање за бруцоши под полето просечен успех што точно треба да се наведе? Од средно просек, или со се матура поените?
При аплицирање за студентски дом во конкурсот се бара потврда за брат/сестра за студент/ученик, но во конкурсон на е услуги нема поле каде да се прикачи самата потврда, дали некој знае дали да ја прикачам и каде?
A не ми е јасно како толку касно...па нели тие што не се примени ќе треба да бараат станови и сл? Секоја година е така?
Јас кога бев бруцош, објавија на 30ти во 11 вечер. Утредента не знаевме кај да одиме побрзо… Инаку, наводно ќе имало денес или утре.