Zdravo devojki, sakam da se informiram malku poveke okolu studenskiot Pelagonija.Planiram odgodina da se zapisam na Pmf, ne mi e vazno kolku e daleku,znam deka e stiv najblizu no Pelagonija kade-kade e poubavo.Sakam samo da znam kolku odenje pes ima do pelagonija,kolku so avtobus. [mod-kirilica:3duqgf4j][/mod-kirilica:3duqgf4j]
Што е ова со жирантите...мениците....И ние бруцошите треба да носиме такви ко ќе се сместуваме или ???
Јас се најдов.....Пак да прашам, оваа работа со жирантиве, треба да се прави или ??? Оти никаде во конкурсон не видов такво нешто...
Да не знаете што документи, што треба да се уплати и на кои сметки ... е потребо за сместување на бруцошите?
Ве молам да ми кажете дали е точно тоа дека сега кога ќе се вселуваме во студентски треба да платиме за 2 месеци однапред???или само за еден треба?
Абе какво однапред,само септември си го плаќате и толку. Ние во Сениќ напшример,имавме рок до 10 во месецот да платиме. Не дека после не даваа,али одеа по соби,замараа повеќе.. А за повеќе месеци однапред,прв пат слушам.
За вселување ти е потребен тој листот за жиранти, кој треба да се пополни и во фирмата каде што работат тие да се удри печат. Потоа ти треба фотокопија од нивните лични карти, 3 твои сликички со големина за пасош и меница од 100 ден. Останатите потребни документи ќе си ги купиш во студентскиот. Со нив ќе добиеш и уплатници за да платиш прва рата за септември и 250 ден за КЗЖ (културно забавен живот). Тоа е се. Oli ако си бруцошка, ќе платите само за пола месец.
^^ Да,да пола беше така заборавив. Фала ти Лолипоп,да не ширев тука дезинформации. Така,си плаќате само пола од сумата на домот,дека нели од 15 почнувате.
Знае некој колку ќе чини месечната рата во домовите..слушнав дека ќе скапнале...стрикно за Пелагонија ако знае некој