Студентски домови

Дискусија во 'Образование' започната од Unfaithful18, 28 јуни 2010.

1. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    Кој студентски е најблиску до ПМФ? А Пелагонија е многу оддалечен ? Јас планирам за во Пелагонија да аплицирам, лесно е да се влезе како бруцош или врски требаат ?

2. kitkat91

kitkat91 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    5

па околу 20 минути пески имас до факултет :) инаку јас седев во Сеник и примаат студенти-бруцоси .. супер бесе.. бевме 4 во соба и си имавме посебно само насе купатило... убаво бесе.. нема галама колку во пелагонија помирно е.. :)

3. Vik4e

Vik4e Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    259
    А колку е месечно да не знаеш? :)

4. kitkat91

kitkat91 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    5

до пмф.. сеник и стив ти се најблиску ..

5. kitkat91

kitkat91 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    5

4500 бесе лани ако не се лазам... сум подзаборавила :) :D ама искрено многу бесе убо.. ти викам немасе галама да не мозис да уцис.. не е ко во пелагонија да цекас до 2 сатот нокта за да се искапис.. секогас имавме топла вода.. за мене супер бесе стварно... ти си знаес :D

6. phoenix4235

phoenix4235 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    203
    ДАЛИ ЗНАЕТЕ КОГА СЕ ПОДНЕСУВААТ ПРИЈАВИ МОЛБИ ИСЛ... ЗА ВО СТУДЕНТСКИВЕ ДОМОВИ? КОГА СЕ ТЕРМИНИТЕ? :)

7. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Мислам во август.

А може студенти за седат во интернат? Која е разликата меѓу студенски дом и интернат, освен што едното е за студенти, а другото за средношколци?

8. phoenix4235

phoenix4235 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    203
    после уписите за на факултет? има два термини? еден за оние кои веќе се студенти, а друг за бруцоши? за студенти во интернат, не знам... знам само дека таму е многуууу построго затоа што во прашање се малолетни лица кои им се препуштени на одговорни лица, а ваму секој сам за себе бери гајле

9. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Лани беа август, ама не знам точно дали пред или после уписите. Ама, јас се’ си мислам дека после уписите беа. Најверојатно така и оваа година ќе биде.

Еве ова е од лани

Горенаведените документи се доставуваат до студентскиот дом за каде се пријавува студентот, од 15.08.2011 година до 19.08.2011 година, а студентите од I година документите ги доставуваат од 31.08.2011 година до 03.09.2011 година.

Значи после уписите, а и нема шанси пред, што ако не те примаат на факултет, а си аплицирал за студентски.

На phoenix4235 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.394
    Допаѓања:
    1.118
    Толку е да, само ќе дадеш 3300 и никогаш не ти враќа кусур. Барем мене не. Кој криминал го прави таа тетката ако се размисли... од сите по 5 ден и таа си вади плата плус. |(

11. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    Toчно, тој во Гоце кај што плакав ако нема 5 денари, 10 бона ми даваше. 10 бона или 5 денари не се ништо ама ме нервираа оваа будала што не прави.

Еднаш отидовме три студентки со точно 3295 денари. Цела се поду. А плус тоа што четвртиот што седи во собата тие во министерството не го пријавуваат и си ги стават парите во џебот.

12. Unfaithful18

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.394
    Допаѓања:
    1.118
    :rofl: :rofl: :rofl: Кикиритка баш ме изнасмеа со ова. Не знаев дека Цветко си имал посебна соба во Стив.

Инаку две години сум во Стив и немам од што да се пожалам. Не ми сметаат ни бањите, ни вецињата, ни пак галамата. Секако не е совршено но кој ти дава сместување и храна за 3300 денари ? Инаку ме иритира што од оваа година некако многу рипнаа цените во бонската. Типичен пример еве ќе дадам за макароните и шпагетите, некои од по 20 ден што ги има во продавница нам ни ги продаваат по 100 бона. |( Ама тоа ти е... Ми се чини само лебот остана евтин , ама да идеш да си купиш строго даваат вчерашен :envy:

13. kikikikirika

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    Имаше Цветко (ако се вика така тоа булдогот) соба во прва машка најдолу .

А прво рекоа ке сместуваме по четворица во соба за да не ја качиме цената. Цената не ја качија ама се е поскапено во бонската.Слушам сега цената на смештај ке се качувала. Баш да видам дали ке ги вратат собите пак за по тројца.

14. Unfaithful18

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.394
    Допаѓања:
    1.118
    Јас не сум слушнала за тоа дека ќе се покачуваат цените за смештај! Уште тоа фали :) Инаку не верувам ако ја покачат дека ќе ставаат по три по соба. Искрено мене не ми ни смета што сме четири се додека ми се погодени цимерките. Инаку и две да сме ако си ги вадиме очите, за никаде сме. :)

15. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Јас скоро 4 години јадам во Кузман во мензата, бидејќи живеам на 3-4 минути од него, во стан. Ем ми е ефтино, ем убава храната.
    Само за живеење... ;( солза да пуштиш. Се молам еднаш да ги направат да личат на нешто, ова е срамота. Нечовечно бре. Исцртано по ѕидовите, лифтот мислиш во секој момент ќе заглавиш, вецињата да не правам муабет, катастрофа, искршено, смрдено... :puke:
    Го чекам денот само да ги видам еднаш да личат на нешто убаво. Па макар поминале и 10-20 години.

16. kikikikirika

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    Лакримоса нити ке ги направат нити ке биде. Прво и да ги направат тоа ке биде направено фушерски а второ рака на срце ни студентите не се цвеке за мирисање. Стив машките згради се скоро реновирани. Прво тој што ги реновирал вецето го ставил до внатрешен ѕид а не до надворешен . Вентилација нема па вецињата се со влага. И ајде ке речеме какви такви важно ги реновираа. Ама за која стока :( Што мака имал некој тушот што го извадил, што правел дупки на кнауфот, што шарал по ѕидови, ги извадил полиците за книги, го скршил шкафот... Тоа не личат ни најмалку на академски граѓани. Секоја чест на исклучоците ама баш во тој Стив седат најголем број џаболебари што не студираат а го заземаат местото на студентите. Таму седат со години и треба да се однесуваат како тоа да им е дом. Велам, нормален свет тоа не го прави, само некој што дома има полско веце не знае да користи ново веце со шолја и тушеви.

17. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    298
    Феминки медицинскиот факултет колку е оддалечен од студентските домови: Стив, Гоце и Пелагонија? Кој е најблизу и колку време се оде пешки од овие студентски до факултетот?

18. kikikikirika

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    Пелагонија и Кузман најблизу се. Мене ако ме прашуваш Пелагонија малку подалеку е од Кузман ама поубаво е и полесно ке добиеш место. Не знам пешки колку се оди ама од пола саат повеке не е. Од Кузман е на 10-15 мин.

19. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    298
    ^а Стив?

20. kikikikirika

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    Oд стив тешко дека е можеш пешки да одиш далеку е, ке треба со градски да патуваш 1050 денари ти е карта ама бар ке си ја користиш и за други потреби ;)