По пријавувањето електронски, излегуваат прелиминарни списоци. Ако те има на прелиминарен список, носиш документи во кои податоците треба да бидат идентични со оние во електронската пријава. Потоа излегува конечниот список и ако те има и на него, примена си.
Документите се заверуваат кај нотар само доколку се бараат оригинали. Тука може копии, така да не мора да бидат.
Дали некој има искуство со студентски дом надвор од мк? Од есен треба да студирам надвор од мк и добив стипендија и место во интернат но многу се плашам, ми кажаа дека се многу строги, имало некој студент направил малку галама и го избркале и од факс и од интернат а и имаат нкои правила во овој студентски и мора до нив да се држи.. Се плашам како е сигурно нема ни дружење носење дечко или од мк другарки уште помалце, а несакам тука да се враќам и се плашам како ќе биде.. Како е во студенските домови? Од неколку пати што сум била во мк добро е ама за надвор знае некој како е? И се плашам од факс многу
^ Уел,очигледно го немаш менталитетот за повисоко ниво на образование и култура по студентски домови... Што ќе ти па тебе да носиш некои си идиоти од твојата матична држава?!
Од каде да знам како е и од кај да го имам кога немам до сега живеено освен тоа незнам никого од таму незнам ни како ќе биде и убаво прашав..И незнам ништо, сакам да дознаам како е што е ново ми е.. И не реков дека ќе ги мкнам туку мислев на гости!
девојки ај малце помош околу студентски дом, се мислам дали за во Стив во машката зграда или во Пелагонија? ми гарантираат божем кај и да аплицирам дека ќе ме примаат
Девојки,имам еден мал проблем. Ќе запишам втора година и нели во електронската пријава треба да внесам положени испити и просек. Е сега, јас имам положено 8 од 10 испити, ама во индекс оценки имам земено само од 6, а што е полошо и во електронскиот систем не ми се заведени другите 2, така да официјално сега засега имам положено само 6/10. Дали во електронската апликација да пишам 6 или 8? Пошто овие од студентски прашања ми се на одмор до 15ти август, да не биде после да не се совпаѓаат податоците од електронската апликација и потврдата од факс... Совет?
Јас имам едно прашање до оние(ако ги има) со ист проблем како мојот. Брат ми сака да седи во дом, арно ама мајка ми и татко ми имаат фирми кои се под стечај и сеуште не се ликвидирани, така да ги немаме потребните документи,односно, потребни се потврда за последна исплатена платаод 2012 или потврда од бирото за вработување дека не се вработени.Поради стечајот тие немаат плата и не се под бирото и нема да бидат додека не се затворат фирмите(а тоа нема да биде во скоро време) Значи ни јас ни брат ми неможеме да седиме во дом. Дали некој се нашол во истава ситуација, кои документи треба да се поднесат во ваков случај и дали воопшто можеш да се пријавиш за во дом ако твоите се водат како стечајци? Ве молам ако некој има инфо. нека сподели зошто навистина ми е потребно некое решение. Фала
Имаш 1 машка и 2 машка. Женска има само една, па веројатно не ја спомнуваат како 1 женска оти нема потреба.
Прашав оти во електронската апликација е наведено: Стив прва и втора зграда и Стив трета зграда. Ако се две машки логично е прва и втора да се машки. Благодарам многу
Може некој да ми каже. што напишал на електронската апликација за студентскиве домови кај делот предвидени испити... Ме буни тоа дали треба да напишам колку испити имам вкупно во годината или колку испити ми останале за полагање ( неположени ).... видов горе дека некој го прашал истото прашање но ме интересира и другите што се напишале
Бројот на предвидени испити до денот на пријавата..? Епа мене ми е чиста годината, знае некоја што да напишам тука ... ? И тоа студиска година во која сте запишани, дали треба која сум ја завршила ( втора ) или која ќе ја запишувам ( трета ) ? Уф, овоа аплицирањето од секогаш ми ја кревало сафрата.