Конечно им текна да си ја исправат грешката. Почитувани, Поради поголемиот број на прашања кои се однесуваат на делот во електронската пријава за тоа каде да се внесат Приходите "според ченот 14 и 14-а", ве известуваме дека " Приходите по член 14 и 14-а што се впишани во образецот НЕ СЕ впишуваат во електронската апликација". Затоа ве замолуваме повторно да извршите проверка во делот Проверка на податоци и да се осигурате дека ги имате внесено сите потребни податоци како што се (плати од родителите, приходи по разни основи .. итн). Епа фала што кажавте и што пративте на меил, Спојлер јас меил ретко отварам летово, за вас не знам откако сигурно една добра третина од студентите испогрешија во пријавите. А никаде не стои „Се извинуваме за направената грешка“ ниту слично
И мене ова ми стаса на мејл ама со оглед на тоа дека јас се пријавувам по 21август и ја немам отворено пријавата, не го разбрав баш најдобро ова Што е тоа што не се внесува? Какви се тие приходи според член 14 и 14-а?
Тоа се лични приходи од родителите остварени за цела година. Ги пишува во уверението од УЈП и токму така се наведени: Приходи по член 14 и 14-а.
Феминки, ова Приход од вршење стопанска и професионална дејност, се мисли на платите или? Едит: овие се тие 14 и 14а?
Јас од ова ништо не разбрав брат ми на тоа место напиша колку изнесува месечната плата на моите. Точно е тоа или не? И некој ако ги има симнато потребните документи за во домот ако мозе да ми ги прати.
Не те разбрав баш што сакаше да кажеш. На кое место ги напишал брат ти платите од родителите? Ако ги напишал, кај шо пишува месечен приход остварен од мајка, и месечен приход остварен од татко, платите за месец дена, согласно потврдите што им ги дале од работа, тогаш точно е. Целата работа со ова беше да не се пишуваат тие приходи по член 14 и 14-а ( што се големи суми, за цела година што земале твоите плата). Ако сепак негде ги напишал овие суми, до денес е аплицирањето па нека промени, има време.
Дали копиите на свидетелствата што треба да ги оставиме ние бруцошите, треба да бидат заверени кај нотар?
Eве го мојот одговор што на Cтарбакс и го кажав: Спојлер 3а навечер . . . не знам колку саат мислиш навечер, јас најкасно до 5 сум имала предавање па не било стемнето никогаш тоа време, пак сум се враќала нормално како и дење. Eдино така страв ми беше кога беа инцидентите и многу не одев на предавања тогаш, а мислам дека се поклопи со неделата кога ни беше за учење односно празна недела. Паметам, доцна зима ми се случи да завршам со испит во 20:30 (!) па ме чекаше мајка ми од работа за да си идеме заедно, ама ете тоа еднаш два пати се случило не е дека до дома со трчање си појдов. Aбе ако гледаме дека се случуваат страшни работи не треба од дома да излегуваме, знам посебно од други градови дека гледаат на Cкопје ко на некое гето кај што се случува све и свашта, но сега тоа е, еве и луѓето што ги познавам не се пожалиле на некоја немила случка.
Значи од Пелагонија до автобуска на локација „Чешма“. Од таму до Веро 5 мин со автобус и од Веро до правен 10мин пешки одење? А автобуси на колку време има?
Па со оглед на тоа дека повеќе автобуси возат на таа релација, имаш поголем избор, и помал размак од еден автобус до друг, ќе си гледаш на странава: http://www.jsp.com.mk/ тие автобуси што ти ги спомнав на колку време доаѓаат, 41 е најредовен од сите, го има на 5 минути, вторник и петок сегде е лом, а 41 бар ко што милува едно другарче да каже ти изгледа ко пазарот да е префрлен во автобус од пакети со секаков зеленчук до столчиња на расклапање ако се нема место за седнување.
^^ Еден саат можеби не е, но тука некаде е.. Најдобро ќе ти биде да си извадиш месечна ако седиш таму, ти поминуваат и 19 и 2 за до Бит пазар од таму ...