Студентски домови

Дискусија во 'Образование' започната од Unfaithful18, 28 јуни 2010.

1. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.394
    Допаѓања:
    1.118
    Конечно им текна да си ја исправат грешката.

Почитувани,
    Поради поголемиот број на прашања кои се однесуваат на делот во електронската пријава за тоа каде да се внесат Приходите "според ченот 14 и 14-а", ве известуваме дека " Приходите по член 14 и 14-а што се впишани во образецот НЕ СЕ впишуваат во електронската апликација". Затоа ве замолуваме повторно да извршите проверка во делот Проверка на податоци и да се осигурате дека ги имате внесено сите потребни податоци како што се (плати од родителите, приходи по разни основи .. итн).

Епа фала што кажавте и што пративте на меил,
    јас меил ретко отварам летово, за вас не знам
    откако сигурно една добра третина од студентите испогрешија во пријавите. А никаде не стои „Се извинуваме за направената грешка“ ниту слично |(

2. phoenix4235

phoenix4235 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    203

И мене ова ми стаса на мејл ама со оглед на тоа дека јас се пријавувам по 21август и ја немам отворено пријавата, не го разбрав баш најдобро ова :tmi: Што е тоа што не се внесува? Какви се тие приходи според член 14 и 14-а?

3. Unfaithful18

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.394
    Допаѓања:
    1.118
    Тоа се лични приходи од родителите остварени за цела година. Ги пишува во уверението од УЈП и токму така се наведени: Приходи по член 14 и 14-а.

4. AmericanWoman

AmericanWoman Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    559
    Феминки, ова Приход од вршење стопанска и професионална дејност, се мисли на платите или?

Едит: овие се тие 14 и 14а?

5. Angelceto

Angelceto Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    236
    Јас од ова ништо не разбрав брат ми на тоа место напиша колку изнесува месечната плата на моите. Точно е тоа или не?

И некој ако ги има симнато потребните документи за во домот ако мозе да ми ги прати. :)

6. Unfaithful18

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.394
    Допаѓања:
    1.118
    Не те разбрав баш што сакаше да кажеш. На кое место ги напишал брат ти платите од родителите?
    Ако ги напишал, кај шо пишува месечен приход остварен од мајка, и месечен приход остварен од татко, платите за месец дена, согласно потврдите што им ги дале од работа, тогаш точно е.
    Целата работа со ова беше да не се пишуваат тие приходи по член 14 и 14-а ( што се големи суми, за цела година што земале твоите плата). Ако сепак негде ги напишал овие суми, до денес е аплицирањето па нека промени, има време.

На Angelceto му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Дали копиите на свидетелствата што треба да ги оставиме ние бруцошите, треба да бидат заверени кај нотар?

8. Unfaithful18

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.394
    Допаѓања:
    1.118
    Не, не мора да да бидат заверени. Копии се прифаќаат.

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. madridistaa

madridistaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    5
    колку чини сместувањето во пелагонија. не можев да се снајдам на нивната страна :)

10. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    3695

11. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Eве го мојот одговор што на Cтарбакс и го кажав:

3а навечер . . . не знам колку саат мислиш навечер, јас најкасно до 5 сум имала предавање па не било стемнето никогаш тоа време, пак сум се враќала нормално како и дење. Eдино така страв ми беше кога беа инцидентите и многу не одев на предавања тогаш, а мислам дека се поклопи со неделата кога ни беше за учење односно празна недела.
    Паметам, доцна зима ми се случи да завршам со испит во 20:30 (!) па ме чекаше мајка ми од работа за да си идеме заедно, ама ете тоа еднаш два пати се случило не е дека до дома со трчање си појдов. :D
    Aбе ако гледаме дека се случуваат страшни работи не треба од дома да излегуваме, знам посебно од други градови дека гледаат на Cкопје ко на некое гето кај што се случува све и свашта, но сега тоа е, еве и луѓето што ги познавам не се пожалиле на некоја немила случка.

На phoenix4235 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. phoenix4235

phoenix4235 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    203
    Значи од Пелагонија до автобуска на локација „Чешма“. Од таму до Веро 5 мин со автобус и од Веро до правен 10мин пешки одење? А автобуси на колку време има? :)

13. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Па со оглед на тоа дека повеќе автобуси возат на таа релација, имаш поголем избор, и помал размак од еден автобус до друг, ќе си гледаш на странава:
    http://www.jsp.com.mk/
    тие автобуси што ти ги спомнав на колку време доаѓаат, 41 е најредовен од сите, го има на 5 минути, вторник и петок сегде е лом, а 41 бар ко што милува едно другарче да каже ти изгледа ко пазарот да е префрлен во автобус од пакети со секаков зеленчук до столчиња на расклапање ако се нема место за седнување. :D

14. aways

aways Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    660
    Koлку има пешки од карпош 3 ( воена болница ) до УКИМ ?!
    Повеќе од 1 час :/

15. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    ^^ Еден саат можеби не е, но тука некаде е.. Најдобро ќе ти биде да си извадиш месечна ако седиш таму, ти поминуваат и 19 и 2 за до Бит пазар од таму ...

16. mace1

mace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    178
    а која автобус поминува од автокоманда (сениќ) до болница (фармацевтски факултет) кој број ? :^)

17. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    ^50ка, а и мн е честа, на 5-10 мин ја има:)

18. HoNeY93

HoNeY93 Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    2
    Кој студентски дом е така близу до ФИНКИ ( и со добри услови) ? :)

19. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Жени да не има преелиминарни резултати некаде .. ? :wasntme:

20. tea19

tea19 Активен член

Се зачлени на: