Уште едно прашање.. Што ако аплицирам во некој студенски пр. Пелагонија и не ме примат, можам после да пробам во Сениќ на аплицирам или веке се ке биде потполнето?
Мислам дека нема втори уписи освен со врски да те сместат без пријавување.. А нели Сениќ е средношколски???
^Ако те има на конечната листа ќе носиш документи, оти само на прелиминарна не ти е никаква гаранција дека си приман, можат фино лепо да те заебат.
Знам дека сум досадна но што да правам.. сакам да прашам кога ја објавуваат прелиминарна листа од конкурсот за за прием на бруцоши ?
Мене ова ме интересира - дали за да се сместиш во студентски дом треба да си студент? Една моја познаничка (да ја наречам така, баш и не ми е блиска па да правам муабет на таа тема) дипломираше лани во септември. Потоа се вработи и се смести во дом. Сега гледам дека пак ја има на листата, во истиот дом. Не ми е јасно, стварно. Па нели е студентски? Тоа подразбира дека по некое правило мора да си студент. Шпанско село за мене е ова
На 29 ти август. Можно е да ама само ако имаш врски. Во Стив на пример има бааги луѓе кои не студираат, ама влезени со пријатели.
Дали има некој што ќе седи во Пелагонија, а студира на ПМФ-применета со аналитичка биохемија? Барем да знам дека нема да одам сама со автобусите од Пелагонија до ПМФ
Леле ако не ме примааат во Пелагонија што ли тогаш ќе правам Сите се 100% сигурни сите имаат најјаки врски, освен ако не лажат... Ајде со Господ напред заедно со врските, лептир машните и тако даље вторник аплицирам и јас за во Пелагонија
Не знам дали е во буквална смисла ова или не кажано, али од Пелагонија до ПМФ немаш директна линија. Единствено до Транспортен и после е пешки некои 10,15 минути.
Ако си на Аналитичка биохемија, повеќето предавања ќе ги имаш доле на хемиски, горе ќе слушаш само Биологија и Математика вежби. Плус предавања до доцните часови нема, така да нема потреба да ти е страв
А за применета хемија исто повеќето од предавањата се на хемискиот? леле на почетокот како изгубена честичка ќе бидам.
Не ги правиме ние правилата. Во конкурсот пишуваше за мај. Кој знае од која причина, но за мај пишуваше .. Мислам дека не би било проблем, но сепак се документи тоа, не е мала работа, но јас ти предлагам да им кажеш на твоите да извадат потврда за мај.
....Доста ми е за никаде тоа,се пријавуваме во август,а да бараме потврда за плата за мај месец немав нет една недела и од другарки слушнав дека пишувало за потврда за месец мај или за последниот месец кога е земена платата и они земале за месец јули па така и јас им кажав на мојте,но сега ќе ни преправам за месец мај