^Kaде се вадат овие изјавите или треба од дома нешто да напишат како изјава? Потврдите, една е од училиштето, факултетот на браќата/сестрите, другата е од работното место на родителите?
Да, потврдата за плати од родители се вади од соодветната фирма, доколку некој од родителите е невработен, потврда се вади од Биро за невработени.
Што е тоа? Од каде се вади? Лелее гледај сега не ги пишуваат сите потребни документи на нивната страна, само на некои нивни таму им кажуваат па за нив да ги примат, а нас да не не примат со изговор дека не ни се целосни документите и тогаш и приговор и се е џабе... Абе сето политики! Ајде кажувајте ако излези уште нешто. Подобро повеќе да им однесам отколку да фали нешто...
Mене нешто не ми е јасно.Конечните списоци за студентите од повисоките години ќе излезат на 08.09.Лани вселувањето им беше до 10-ти септември, како што знам.Е годинава како ќе биде?Сигурно нема да биде вселувањето во два дена.Некоја информација околу ова...?
Девојки, кај молбата што треба да се пополни тоа реден број од список да го напишам идентификациониот број или тој од списокот? Таму кај јас таа и таа од треба да напишам Скопје или општинаа во која што живеаам? И кај занимање треба да се напише родителите што работат моментално или тоа што им го пишува во диплома? И дали има некоја уплатница која што треба да се однесе бидејќи лани требаше? И таму кај таа потврдата со положени испити треба да ја пополниме ние и да ни стават само потпис или треба и индекс да носиме па тие да ја пополнат?
Нема шанси толку касно да излезат конечните за постарите години. Нема теоретска шанса. Јас лани памтам, на први отидов да се вселам, за да си земам поубава соба. Нема сигурно да одам ако не бил излезен конечниот список. Или е некоја грешка или не знам.
Конечниот список за студентите од постарите години ќе излезе на 30 август. Вселувањето е од први до десетти септември. Прелиминарниот список за бруцоши ќе излезе на 29 август. Конечниот на 8 ми септември. Вселувањето е од 10 ти до 15 ти септември.
Како се вика документот од УЈП што треба да се извади? Потврда за семејно материјално...? А тој од биро за вработување за кој е вработен се вика потврда за семејна положба...? Знам дека ви е смачено од вакви прашања, ама уште овие два документи ми фалат. Утре ќе одам да ги извадам па да знам како да им речам таму.
Документот од УЈП се вика Потврда за семејно материјално, треба за секој член од семејството посебно, значи ако сте 4 члена, треба 4 потврди. Документот од бирото за вработување се вика потврда за невработени лица, го вадат членовите на семејството кои не се вработени, а се пријавени под бирото. (И ова мислам дека лично треба да отиде лицето, ако сум грешка нека ме исправат). Вработените членови си вадат потврди со износ на плата од фирмата каде што работат.
хм да прашам, кај мене брат ми е вработен треба и тој да извади потврда или не? бидејки тој не ме издржава туку моите родители ?
http://www.smestuvanje.mon.gov.mk/apliciraj/ Јас се регистирав овде за да аплицирам,ама ми излегува дека нема активни конкурси. Јас сум бруцош,нели за нас требаше од 21 Август......
Дечки да прашам за ова, потврдата за остверен успех. Имено еден предмет имам положено но немам земено оценка. Можно е да ми прават проблеми?
Не го пишувај брат ти. Во членови во потесното семејство напиши 3. Ќе го пишеш како неположен штом немаш оценка у индекс.
Семејно материјално за сите дома треба? Не само за мајка ми и татко ми? И ај уште еднаш за тоа жирантите кажете ми подетално што документ е тоа, од каде се вади, па јас не земам кредит
На едното уверение во кое што ја пишува имотната состојба заедно со молбата која ја пополнуваш ти ги пишуваш сите членови во семејството, потоа ти даваат уверение за остварените приходи на секој полнолетен член одделно..