Идентификационен број од успешно пополнета електронска пријава; овој број на ливче да го запишам? што да му правам?
По правило треба да ја испечатиш страната, ама доволно е и на ливче да си го зачуваш кое ќе го однесеш кога ќе ги носиш документите.
Женски кога се поднесуваат документи за бруцошите? Пишува на страната дека од 30 до 3 август, ама 1 и 2 се викенд, тоа значи дека остануваат 30,31 и 3 или и за викенд ќе работат?
Дали документите треба да се носат во тој дом каде си аплицирал, или сите студенти ги носат документите на едно место?
Значи потребни документи за бруцоши 1. Молба 2. Идентификационен број од успешно пополнета електронска пријава; 3. Изјава од факултет 4. копии од свидетелства за завршена I, II, III и IV средно образование, а може и дипломата за положена матура за секој случај. 5. Изјава за семејната положба на студентот, односно неговото семејство 6. Потврда за остварена нето плата на вработените членови на семејството за месец мај 2012 година или доколку за овој месец не е исплатена нето плата, да се достави потврда за последната исплатена нето плата (а истата да се наведе и во електронската пријава); за пензионираните членови на семејството се доставува чек-испратница од пензија; за невработените членови на семејството да се достави потврда од Агенција за вработување дека се невработени или примаат – не примаат паричен надоместок (во потврдата да биде наведен износот на паричниот надоместок, доколку го примаат); за починат родител да се достави препис од извод на умрените (и чек-испратница од пензија); за разведени родители да се достави доказ за разводот, додека за учениците и студентите (сестри, браќа) потврди од училиштето, односно факултетот; 7. Изјава од родител – старател за целосно подмирување на трошоците за сместување и исхрана во домот - се печати 8. Копија од уверение за државјанство на Република Македонија. И уште нешто да не треба ? Е сега не ми е јасно идентификациониот број кај да го најдам и дали треба да се заверат на нотар копиите од сведителствата. Некој велат дека треба некој дека не треба... А, заборавив и ова потврдите од УЈП требаат ? поо ко изгубен германец во шпанско село сум, многу малтретирања требало бее
Идентификациониот број ако го немаш запишано при самото пополнување на пријавата, можеш да го најдеш во „провери податоци“ , кога ќе отвориш го пишува најгоре. Копиите не мора да бидат заверени кај нотар. Потврдите од УЈП требаат.
Секако дека е можно Во повеќето случаи е така, те има на прелиминарен а на конечен не. А има и такви кои ги нема на прелиминарен а ги има на конечен. Е таквите се со врски
Имам 2 прашања. Дали при сместувањето потребно е само листот за жиранти со печат од работното мсто, фотокопија од нивните лк, 3 наши слики и меница или и уште нешто? И сместувањето е од 1ви до 10ти, а 1ви е сабота дали ќе има сместување или ќе започне од понеделник т.е 3ти?
Имам 2 прашања. Дали при сместувањето потребно е само листот за жиранти со печат од работното мсто, фотокопија од нивните лк, 3 наши слики и меница или и уште нешто? И сместувањето е од 1ви до 10ти, а 1ви е сабота дали ќе има сместување или ќе започне од понеделник т.е 3ти?
Некој да ми каже каде можам да видам кои документи се потребни за вселувањето и од каде може да се симнат?
е арно јас ги комплетирав документите се средив и пополнив е уште резултати да имаше арно ќе беше... и сега запишувањето од утре ќе започне или од петок? за да не одам два пати Скопје знае некој?
зарем денес не требаше да излезат прелиминарните. утре ќе одам за скопје за да ги поднесам документите за запишување и ке ги носев и овие за домот,само за тие од 2,3,4, се ставени. можно ли е денес да не ги стават се си бива
Сега и јас тоа го видов. Ги нема прелименраните за прва година, а пишува дека денес треба да бидат објавени. Овие мајтап ли си играат со нас?