Студентски домови

Discussion in 'Образование' started by Unfaithful18, Jun 28, 2010.

1. madridistaa

madridistaa Истакнат член

сеа да не ги ставам пензионер иако живее на моја улица,куќа значи во едно семејство сме иначе на електронската пријава само за мене родителите и сестра ми
    што даправам сеа да не пишувам

2. phoenix4235

phoenix4235 Истакнат член

Ако не си ги ставила во електронската пријава не ги ставај!!! :)
    јас живеам под ист покрив ама мене мама и тато ме гледаат
    и не ги ставив!

3. Pocahontas.93

Pocahontas.93 Истакнат член

Потврда од УЈП мора да се извади за сите полнолетни членови од семејството, вклучувајќи те и тебе без разлика дали се/сте вработени.

И за баби, дедовци не пишувајте, дури и да живеат со вас! Убаво пишува таму само за потесните членови од семејстото (мајка, татко, брат, сестра). И некој од родителите ако можете да скриете дека работи уште подобро :D

4. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Вака тука да прашам некои поискусен :) мајка ми е вработена ама од земјоделски приходи и сл. нема ништо во тој листот од УЈП, но татко ми е невработен и има некоја сума од земјоделски приходи, таа сума не е повисока од 100 000ден. би сакала да ве прашам има ли шанси да ми прават проблеми и да не ме примат во студентски, иначе мајка ми земи мала плата.

5. ripkata

ripkata Истакнат член

http://www.dsdpelagonija.mk/index.php?o ... Itemid=242
    Девојки неможам да сватам што е ова ?? Дали овој список подолу важи за нас бруцошитре што сме од оваа гоина или е за од претходната?? Мене ме нема на овој, ниту пак на прелиминарниот ако се мерам со овие списоци ?Да не е од лани ? Дај боже да е.

6. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Овие се од 2009 година без нервози,а ние бруцошите ќе си чекаме до утре прелиминарна листа

7. DAngel

DAngel Форумски идол

Ова не е од оваа година, уште не се излезени конечните резултати.

8. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

???

9. DAngel

DAngel Форумски идол

Има шанси ако не си ги навела во електронската пријава

10. madridistaa

ова веќе нема смисла сеа како да знам што да поднасам утре жалба или документи за сместување. нема никаков список од каде да знам дека сум,има ли некаков имеил да им пратиме ама чисто сумјам дека ќе побрзат.ова каснењето нормално си е нашава земја не придаваат големо значење на точноста. битно резултати ке има што му ја секирате ;) има време се ќе се среди :emo:
    аааааа докрајчија ми живците :envy: само не ми е јасно значи денеска чим треба да има резултати прелиминарни они списокот и кандидатите се ги имале уште вчера би требало и сеа сигурно мака мачат со куцањето не е лесно 188 имиња треба :!: можда се мислат чија врска да скинатденеска е гужва тамо значи ке чекаме |-)
    со среќа на сите па да се видеме утре на листата :)

11. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Луѓе не паничете секогаш после полноќ или другиот ден ги ставаат :) Стрпете се.

Лавли дали ти во апликацијата ја наведе таа сума во приходи остварени од земјоделска дејност? Требало да ја наведеш. Ако не си ја напишала, има шанси да не те примаат заради неидентични податоци во електронската пријава и во документите.
    Ако си ја напишала, а се мислиш дали ќе ти пречи висината на приходот, не се секирај не се тоа многу пари за цела година. Јас по татко имам 300.000 илјади годинашно па пак добивам место.

12. starbucks

starbucks Популарен член

Vi izlegoa preliminarnite rezultati. :)

13. velesanka

velesanka Популарен член

14. Unfaithful18

Ајде кажувајте :) На тие што ве има - честитки и со среќа!

15. madridistaa

примана сам у пелагонија цимерки има ли ајде со срека на сите :*

esperanca likes this.
  16. esperanca

esperanca Популарен член

И мене ме има во Пелагонија. Сега ми олесна. :D

17. m.i.s

m.i.s Истакнат член

И мене ме има во Пелагонија :D

esperanca likes this.
  18. starbucks

starbucks Популарен член

Ова беа конечните? Другарка ми ја нема. :( По кој критериум ги бираат не знам.

19. Unfaithful18

Не ова се прелиминарните. Ако мисли дека заслужува место, т.е ако нема високи примања од страна на родители нека поднесе приговор.

starbucks likes this.
  20. Chivas

Chivas Истакнат член

За жал како и се друго Старбакс во нашава мизерна држава така и ова е исполитизирано , па на списокот нема да сретнеш деца што стварно живеат во тешки услови и нивните родители едвај собираат крај со крај само за да ги пратат нивните деца да се образоваат.Ама :!: затоа први на списоците се деца чии што родители имаат финансии дури и стан да му набават на нивното дете само за да го наканат некако да го заврши факултетот колку да има диплома , ама не , сепак тие ќе си ги чуваат парите под перница и ќе им зафаќаат само место на оние што навистина им е потребно ова. Чест за малкуте исклучоци но сепак се многу малку.

И да, несакав пред време да коментирам и да ве демотивирам дури ве читав на темава дури бевте во очекување на резултатите, но еве и самите се уверивте.Намерно отворив список да проверам и што да видам еден куп мои познаници кои добро ги познавам и тоа наредени еден под друг на списокот. :x Џабе ви се и документите за вашата финансиска состојба, џабе ќе ви бидат и приговорите сега, кога се однапред се знае, се знаеја и списоците кој ќе бидат наместени во домовите .
    Алал нека им е само на тие одозгора , до кога ќе продолжат со овај идиотизам . . . :clap:

ripkata, Vik4e, krisi94 and 1 other person like this.