сеа да не ги ставам пензионер иако живее на моја улица,куќа значи во едно семејство сме иначе на електронската пријава само за мене родителите и сестра ми што даправам сеа да не пишувам
Ако не си ги ставила во електронската пријава не ги ставај!!! јас живеам под ист покрив ама мене мама и тато ме гледаат и не ги ставив!
Потврда од УЈП мора да се извади за сите полнолетни членови од семејството, вклучувајќи те и тебе без разлика дали се/сте вработени. И за баби, дедовци не пишувајте, дури и да живеат со вас! Убаво пишува таму само за потесните членови од семејстото (мајка, татко, брат, сестра). И некој од родителите ако можете да скриете дека работи уште подобро
Вака тука да прашам некои поискусен мајка ми е вработена ама од земјоделски приходи и сл. нема ништо во тој листот од УЈП, но татко ми е невработен и има некоја сума од земјоделски приходи, таа сума не е повисока од 100 000ден. би сакала да ве прашам има ли шанси да ми прават проблеми и да не ме примат во студентски, иначе мајка ми земи мала плата.
http://www.dsdpelagonija.mk/index.php?o ... Itemid=242 Девојки неможам да сватам што е ова ?? Дали овој список подолу важи за нас бруцошитре што сме од оваа гоина или е за од претходната?? Мене ме нема на овој, ниту пак на прелиминарниот ако се мерам со овие списоци ?Да не е од лани ? Дај боже да е.
ова веќе нема смисла сеа како да знам што да поднасам утре жалба или документи за сместување. нема никаков список од каде да знам дека сум,има ли некаков имеил да им пратиме ама чисто сумјам дека ќе побрзат.ова каснењето нормално си е нашава земја не придаваат големо значење на точноста. битно резултати ке има што му ја секирате има време се ќе се среди аааааа докрајчија ми живците само не ми е јасно значи денеска чим треба да има резултати прелиминарни они списокот и кандидатите се ги имале уште вчера би требало и сеа сигурно мака мачат со куцањето не е лесно 188 имиња треба можда се мислат чија врска да скинатденеска е гужва тамо значи ке чекаме со среќа на сите па да се видеме утре на листата
Луѓе не паничете секогаш после полноќ или другиот ден ги ставаат Стрпете се. Лавли дали ти во апликацијата ја наведе таа сума во приходи остварени од земјоделска дејност? Требало да ја наведеш. Ако не си ја напишала, има шанси да не те примаат заради неидентични податоци во електронската пријава и во документите. Ако си ја напишала, а се мислиш дали ќе ти пречи висината на приходот, не се секирај не се тоа многу пари за цела година. Јас по татко имам 300.000 илјади годинашно па пак добивам место.
http://www.fakulteti.mk/news/12-08-29/p ... vo_rm.aspx случајно ја видов веста на фб ајде со среќа нека ви е на тие што сте примени
Не ова се прелиминарните. Ако мисли дека заслужува место, т.е ако нема високи примања од страна на родители нека поднесе приговор.
За жал како и се друго Старбакс во нашава мизерна држава така и ова е исполитизирано , па на списокот нема да сретнеш деца што стварно живеат во тешки услови и нивните родители едвај собираат крај со крај само за да ги пратат нивните деца да се образоваат.Ама затоа први на списоците се деца чии што родители имаат финансии дури и стан да му набават на нивното дете само за да го наканат некако да го заврши факултетот колку да има диплома , ама не , сепак тие ќе си ги чуваат парите под перница и ќе им зафаќаат само место на оние што навистина им е потребно ова. Чест за малкуте исклучоци но сепак се многу малку. И да, несакав пред време да коментирам и да ве демотивирам дури ве читав на темава дури бевте во очекување на резултатите, но еве и самите се уверивте.Намерно отворив список да проверам и што да видам еден куп мои познаници кои добро ги познавам и тоа наредени еден под друг на списокот. Џабе ви се и документите за вашата финансиска состојба, џабе ќе ви бидат и приговорите сега, кога се однапред се знае, се знаеја и списоците кој ќе бидат наместени во домовите . Алал нека им е само на тие одозгора , до кога ќе продолжат со овај идиотизам . . .