Студентски домови

Дискусија во 'Образование' започната од Unfaithful18, 28 јуни 2010.

1. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    298
    Во понеделник почнуват вселувањата, некако не ми е логично :^)

2. linguaragazza

linguaragazza Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    216

Јас ја прашав таа што ми ги прими документите и ми рече на 9 дека сигурно ќе има резултати,не порано.

3. LovelyGirl

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    298
    на 9ти резултати, на 10ти вселување |( , а т`мн се израдував дека можеби порано ќе дознаеме што како :D

4. angela9393

angela9393 Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Женски имам едно прашање, може е малце глупо..

Значи од 10 до 15 одите зимате соба и веднаш се сместувате или пак се сместувате таму кога ке почнете со факултетот т.е 17 ? :^)

5. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    69
    Од 10 до 15 ти се вселуваш што значи си сместена веке и може кога сакаш да си одиш таму :)

6. angela9393

angela9393 Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    А уште едно глупо прашање..
    За викенди може да се остане таму ?

што да правам немам некој познат што седел во студентски па да ми каже

7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Гоце Делчев. Три години седам таму, минатата година се сменија одговорните и не можев да се изначудам што се случуваше низ студентскиот. Оваа година пишав погоре што ми се случи, а минатата и текнало на една девојка, што како прво е дипломирана и вработена, дека сака да седи во мојата соба и еден ден кога собата беше празна, тоа на почетокот само што се бевме вселиле, си зела клучот со неа и си го однела дома, а тој што вселува и бил другар и и рекол дека ќе и ги смени документите во понеделник. И одам јас во сабота и нема клуч. Управа не работи, тој ти вика ти веќе не си во таа соба, ти се дере, се понаша како да си малоумна. Ми даде клуч од соба што ќе паднев во несвест кога ја видов. Значи собата беше целосно фукционална и кога ја средивме после беше многу убава, затоа годинава не ни ја ни дадоа. Ама кога влегов јас првиот пат ќе паднев во несвест. Фалеше гипс картон на еден ѕид, се гледаа циглите и се клатеа дури, собата беше цела со црн спреј и фломастер исшарана, како во хорор филм. И нормално, не ја ни чистев, не спиев таму викендот. Во понеделникот бев кај уравничката. Документите наши се уште не беа сменети, ама џабе, таа е ставена само да го управува домот, нема ништо со вселувањето. Па паѓаа и закани, па викала девојката дека ние сме и се заканувале. Немавме избор, управничката ни ги замачка очите со лажни ветувања, ни рече дека таа недела ќе дошла фирма да става нови гипс картони и да ги бои собите. Ја пријавивме собата за руинирана, почекавме 2 дена, гипс картони навистина дојдоа, со свои очи видов како ги растовараа, ама на крај пак си ја фативме работата во свои раце. А кај отидоа тие гипс картони не знам, затоа што цела година никој не затропа на нашата врата да праша што не е во ред со собата.

8. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    јас мислам дека не е толку лошо, брат ми е во студентскиот Стив Наумов во Скопје и супер е таму, според мене.. еднаш бевме со татко ми да го испратиме брат ми бидејќи одеше во Америка за летна работа, и многу убаво ми беше таму.. креветите беа многу убави, вецето немам збор, пречисто беше (ама добро, таму и брат ми и цимерите си чистат), а водухот беше најнајнајпрекрасен, бидејќи околу студентскиот има многу дрвја, воздухот е многу чист и убаво мириса :) едвај чекам да бидам студентка :D

9. Vik4e

Vik4e Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    259
    Постојат ли уште бараките во Стив?

10. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    Не, само двете машки згради и едната женска.

На Vik4e му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LovelyGirl

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    298
    Ние бруцошите се вселуваме од 10ти- мислам дека беше, мора ли уште првиот ден да се вселеме или нема врска тоа?

12. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Не,не мора уште на првиот ден си има рок од 10 до 15

13. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    А конечниот список за погорните години излезен е? кога?? не сум упатена ама баш сакам да видам нешо:) и линк аку можи некој нека стај

14. Vik4e

Vik4e Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    259
    http://www.smestuvanje.mon.gov.mk/aplic ... 6op4yj5x25

15. phoenix4235

phoenix4235 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    203
    A дека девети е во недела? или нема врска тоа? Сигурно тогаш ќе бидат конечниве? :)

16. gloom

gloom Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    Има бе има како немало :D

Сакав да прашам дали пензионери може да биде жиранти, или само вработени можат да бидат ?

17. madridistaa

madridistaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    5
    а како ги сместуваат во соба по ред од списокот? јас и моја школска сме во ист дом и сеа може ли некако да бидеме во иста соба кога ке ни дават соба да и кажам или? :^)

18. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Абе демек имаат они некој список таму кој за во која соба е, ама тоа не се почитува, секој си се вселува кај сака и со кој сака... за во Стив ова ти го зборам, никогаш не правеле проблем, ама вие дека сте бруцошки и ќе се вселувате подоцна, може нема да има соба со две слободни места и затоа да не може.

19. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Их добро е штом има некој јас мислев дека нема никој бидејќи гледам сите зборуваат за Пелагонија :lol:
    Ти инаку на кој факултет си?
    И не може да биде пензионер жирант бидејќи таму стои лица кои се во работен однос можат да бидат жиранти и на тој листот за жиранти треба таму печати и потписи од раководител и сметководител на фирмата каде работи па според тоа не е можно пензионер да биде жирант

20. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    ^^ Може да ти биде жирант пензионер, мене лично 2 години пензионер ми беше жирант :)