Знам дека нема не барам место друго ми беше муабетот Јас кога отидов да се пријавам ми рекоа 5500 а јас знам 4500 за тоа и прашав па фино лепо си го земав тато денеска убаво ни објаснија дека само првиот месец било 5500 а после тоа си плаќаш 4500 јас незнаев. Е сеа заборавив да прашам за студенти дали пуштаат после 12 да испаѓаат/се прибираат пошто нели има и средношколци?
Не најдов соодветна тема, па овде прашувам. Да не има некоја студентка која бара место за седење во Штип? Ако има, нека ми пише ЛП.
Не сум во Сениќ дома сум си ќе дојдам дури на 29-ти кога полагаме трговско право,а не сум по кафето друго нешто
Дечки јас сум ново регистрирана ама редовно си ги читам статиите 4та год сум мед струка лаборант и уште не сум сигурна што ќе се запишам ама изгледа фармација.Ме интересира Пелагонија колку е оддалечен од фармацевтски факлутет ?
^^ Фармација е кај инфективно на клиника ако не се лажам (ако грешам поправете ме), така да имаш отприлика 20-25мин одење пешки.
А кои др студентски домови се најблиску до Фармацевтски факлутет и Медицински општа медицина?На воа мапава се испобркав цела само видов дека двата факлутети се блиску
Најблиску ти се бараките од медицинар, но таму верувај не сакаш да седиш. После нив најблиску ти е Кузман тој е на 10-15 минути, па Пелагонија 25-30 мин. А од другите студентски ќе ти треба автобус.
Во Томе Стефановски Сениќ има место колку што знам А знае ли некој што документи треба да се однесе за да се иселиш од дом поконкретно за во Сениќ?
Да ми каже некој бидејки не сум од Ск, а сакам да се запишам на безбедност т.е полициска академија што е во Идризово каде би можела да седам? Во кој студентски и колку време ми е патување со автобус со факултетот одприлика
ај вие што сте од стив кажете ми шо храна (појадок, ручек) служат во менза а што во бифе? нова сум во стив и толку работи ми се уште непознати. тенкс
Нема строго појадок или ручек-мензата работи од 11 до 8 вечер, а бифето од 7 или 8 па ти кога сакаш одиш да јадеш.Ако отидеш порано, ќе начекаш топла манџа, а ако отидеш вечерта, ќе ја јадеш стопати подгревана Во мензата има манџи:грашок, грав, боранија, мусака и слично а во бифето има, да речам, сува храна путер, зденки, мармелад, исто и грав и пилешка супа
Vo menzata imas pogolem izbor na hrana,pred se mandzi (grav,grasok,selsko,musaka,gulas...),isto taka imas i salata i desert (puding,ekler,tolumba).Vo bifeto od mandzi ima samo grav,pileska i teleska corba.Tamu poveke sluzat suva hrana,nasabajle ima burek,tost,piroski...i skarata im e ok,posebno pileskiot raznic