Студентски домови

Дискусија во 'Образование' започната од Unfaithful18, 28 јуни 2010.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.263
    Допаѓања:
    81.826
    Сега им е одморот на тие од Студентската служба, а во август пред уписи секако ќе работат, така што - без проблем ќе си земеш потврда. :)

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    Дали студентите запишани на постдипломски студии имаат право да аплицираат за место во студентски дом ?

3. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Тоа уверението за остварени приходи од УЈП, нели се уплаќа за него прво административна такса од 100ден. Е сега, ако вадам за неколку члена во семесјството (полнолетните само), за сите уверенија посебно такса се плаќа?? Или само еднаш??

4. M-lady

M-lady Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    6
    ДА за колку члена ке вагаш за толку треба да уплатиш.... мене не ми е јасно дали треба за двајцата родители да се вага уверение? оти само едниот родител кај мене има приходи,другиот нишш нема и нз со да правам.. ве молам ако знае некој нека ми каже....

5. problems94

problems94 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    15

За сите членови се вади. Барем јас извадив за сите иако не примаат сите приходи. За мама, тато и бато. :)

6. M-lady

M-lady Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    6
    Значи за сите што се полнолетни??

7. problems94

problems94 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    15
    За сите членови се вади. Барем јас извадив за сите иако не примаат сите приходи. За мама, тато и бато. :)[/quote]

Значи за сите што се полнолетни??[/quote]

Ахам. :)

8. M-lady

M-lady Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    6
    Дали има на јутуб видео како да се пополни електронската пријава??
    и дали потврдата за остварен успех во студирањето се наплаќа Во Битола ме интересира посебно??

9. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    69
    Девојки да не знаеете дали и преку лето може да се седи во студентски, колку се плака и дали во соба може да ти дозволат во соба да седиш сам иако е на пр. соба со 4 кревети ?Прашувам конкретно за студ. дом Пелагонија.

10. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    мислам дека само Кузман и дел од Стив ќе бидат отворени ова лето. за Кузман знам дека е 100 ден дневно, има тола вода и менза (за во менза башка си се купуваат бонови) еве тука имаш нешто http://www.fakulteti.mk/news/13-06-...ovi_vo_skopje_nema_da_rabotat_preku_leto.aspx

На nice.girl9090 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    Сакам да прашам нешто.Немам земено една оцена во индексот од јунската испитна сесија, па дали на студентски ќе сакаат да ми удрат печат на оној документот за положени испити?Да не помислат дека неположен го претставувам како положен.Тоа е документот број 3.
    http://smestuvanje.mon.gov.mk/documents ... 025vbg7wio

12. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Во конкурсот стои
    V.2. Конечниот списокза прием на студентите од IIгодина и повисоките години ќе биде објавен на 29.08.2013 година на огласните табли во студентските домови каде конкурирал студентот и на интернет порталот http://www.smestuvanje.mon.gov.mk.

Приговор по резултатите се доставува до архивата на Mинистерството за образование и наука, Ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54, Скопје во рок од 5 дена од денот на објавувањето на резултатите.
    Приговори на конечен список? А нема да има прелиминарен прво како лани??

13. DressedToKill

DressedToKill Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    43
    Колкави се шансите да ме примат во Стив без врски ?

14. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Рокот за пријавување до десетти ли е ?

15. M-lady

M-lady Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    6

даааа

16. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.978
    Допаѓања:
    45.683
    Јас би замолила ако има некој љубезен да ми објасни што како треба да се прави, брат ми прв пат ќе аплицира за во дом и поима немаме сите кажуваат различно, а на страната пишува сосем друго и збунет е ептен.Прво втора година е, друго, прво треба да се аплизира до 10ти електронски па потоа после 12ти сите ги носат документите кои стојат во потребни документи или се аплицира електронски се чека прелиминарни резултати па потоа се носат документи?Зошто едни велат така, а мене логиката ми е дека за два дена неможе прелиминарни резултати да се добијат или пак :^)
    Исто кои документи треба моите да ги извадат, мајка ми извади потврда за плата и декларација, татко ми од заводот дека е невработен, јас и брат ми ќе извадиме потврда за студенти, а од УЈП ми велат требало семејно материјално, а во докумети не стои дека треба такво нешто и сега?
    И овие докумети што ги има треба да се испечатат од нет или да се извадат од факс?
    Треба брат ми да извади и потврда за положени испити или да ја пополни оваа тука што е на страната?
    Јас се извинувам ако сум напорна, ама стварно ми е потреба помош.

17. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.947
    Допаѓања:
    18.267
    Јас да прашам има некој што бил сместен во Гоце? Ме интересираат некои работи па, ако има да прашам :)

18. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Мислам дека не се пишуваат како положени испитетите за кои немаш земено оцена, така ми рекоа мене.Пошто требало и индекс да се носи кога ќе појдеш во студентска служба.
    Прашав и јас погоре, стварно ми нема логика вака.
    Не знам зошто не го пишува, лани го имаше, откако излезе прелиминарна мислам, го пишувше во потребни документи кои требаа да се достават.
    Тие за кои има линк се симнуваат од страната и ги пополнува студентот, и една родител треба да ја пополни.
    Брат ти ја пополнува таа што е од страната за положени испити, само на факс треба да му ја заверат на студентски.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    Рок за електронското пријавување на студентите од I година почнува од 21.08.2012 година до 27.08.2012 година.
    Прелиминарните резултати од конкурсот за прием на студенти од I година ќе бидат објавени на 29.08.2012 година на огласните табли во студентските домови каде што конкурирал студентот и на интернет порталот www.smestuvanje.mon.gov.mk/apliciraj.
    Приговор по резултатите се доставува во рок од 5 дена од денот на објавувањето на резултатите до архивата на Министерството.
    Конечната ранг-листа ќе биде објавена на 08.09.2012 година на огласните табли во студентските домови, за каде што конкурирал студентот и на интернет порталотwww.smestuvanje.mon.gov.mk/apliciraj.

Добро можно ли е да е волку касно уписот за во студентски? И секаде пишува различно.
    Сега ќе бидам прва па ако сака некој да објасни како се иде, ништо не ми е јасно. :worried:

20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.978
    Допаѓања:
    45.683
    За прва година секогаш е покасно, прво се сместуваат од другите години па потоа тие од прва.Толку касно е.