Студентски домови

Дискусија во 'Образование' започната од Unfaithful18, 28 јуни 2010.

1. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    kaj tekovna godina na studiranje treba da se napise godinata shto ja zavrshiv ili shto ke pocne od septemvri? Jas od septemvri ke bidam vtora godina i vo prijavata napisav vtora godina mene logicno mi e toa...shto mislite?? se izvinuvam za latinicata nemam kirilicen font

2. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.978
    Допаѓања:
    45.683
    И јас прашав тоа, ама напиша брат ми прва, односно онаа која ја завери, зошто прашавме и други и сите така имаа пишано па што знам.

3. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    Во еден од потребните документи, оној за користење лични податоци се вели дека даваме согласност за користење на личните податоци за доделување стипендија :^) по грешка е ставен документов тука или така треба?Не ми штима некако...
    И она за плаќањето на административната такса не ми е јасно пак.Како тоа на буџет? :$

4. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Не е по грешка ставен документот. Тоа значи дека твоето име и презиме можат да бидат објавени јавно (на интернет, на список по домовите и сл) откако ќе се обработат податоците и тој мора да стои.
    А што те чуди за административната такса? Сите такси се уплаќаат на буџет.

5. thecountess

thecountess Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    Бруцош сум, па малце збркана...
    Сите копии од свидетелства, извод и државјанство треба да се на нотар заверени?
    И откако ќе се пријавиме електронски кога треба после да ги поднесеме документите таму?
    А и да, ако не примат некого на факс во прв уписен рок што се случува со истиов понатака за конкурирање во студентски?!

6. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    Да, знам дека се` се плаќа на буџет ама која е сметката и банката?Сигурно не на оние пополнети уплатници кога уплаќаме за испит.
    Заверени се носат само свидетелствата.За бруцошите конкурсот е подоцна, исто и носењето документи.Се` ќе биде објавено на страницата за сместување.А ако некој не е примен на факултет, ќе си го чека вториот уписен рок, а местото во домот ќе му стои, престојувал таму или не.

На thecountess му/ѝ се допаѓа ова.
  7. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    На LifeLove му/ѝ се допаѓа ова.
  8. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165

znaci jas treba da napisam prva godina ?

9. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Дали сте запознаени кога ќе има резултати од аплицирањето?

10. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    На 29 август конечни (за повисоките), а на 6 септември за бруцоши.
    А прелиминарни дали ќе има уште не се знае. :?:

11. casandra

casandra Активен член

Се зачлени на:
    7 мај 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Примаат во Кузман бруцоши годинава?

12. Angelceto

Angelceto Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    236
    Сите различно кажуваат за тоа што да се напише кај тековна година.
    Некој ако знае како е точно нека пише. Брат ми сега ќе биде трета и така напиша.

13. oli18

oli18 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    42
    дали би имала некаков проблем доколку просекот што го имам напишано на електронската пријава и оној што ќе ми биде напишан на потврдата ми се разликуваат за 0.2-3 бидејќи немам една оценка земено??? не знам дали ќе успеам да го најдам професорот оваа недела за да ја земам, а на студентски прашања доколку немам оценка во индекс ке ми го сметаат како не положен предмет иако ми е положен и различен просекот ке ми дојде... некој да има такво искуство??

14. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.947
    Допаѓања:
    18.267
    Колку што сум информирана, не.

15. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    И мене истото ми се случува-немам земено оцена во индексот, па заради тоа ќе морам да го напишам предметот како неположен.Направи и ти така, не го сметај тој предмет во просекот затоа што податоците во апликацијата и на документите мора да се исти.

Кај редовност-повторувал студентска година што штиклиравте?

16. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.792
    Допаѓања:
    24.981
    Не мора да се заверени на нотар за во студентски, ама пожелно е да си направиш заверени копии пред да ги предадеш на факултет, пошто таму ќе ти ги задржат, па да си имаш кај тебе заверени копии.
    А документите се носат откако ќе заврши електронското аплицирање, не знам кога точно е за бруцоши ама сигурно ти пишува во конкурсот.

На thecountess му/ѝ се допаѓа ова.
  17. AmericanWoman

AmericanWoman Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    559
    Мислам дека нема врска ова со земените оцени во индекс, во студентски кога ќе ви дадт уверение за положени испити ги има и предметите за кои не сте зеле оцена во индекс. Нема врска оцената во индекс.
    Иначе за тековна година на студирање, мене ми е логично да е годината што сме ја завршиле во јуни, пошо нели уписите за погорни години сеуште не се започнати....вака е логично, не знам.

18. madridistaa

madridistaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    5
    При доставувањето на документацијата, секој кандидат треба да достави молба во два примерока, каде ќе се евидентираат сите доставени документи од страна на надлежните служби.

Дали некој знае каква е таа молба? Дали е таа што е во потребни документи или некоја друга?

19. oli18

oli18 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    42

лани цимерките мои имаа проблем со еден таков предмет со го имаа положено а немаа оценка во индекс па на студентски праѓања не им го сметаа како положен и затоа не знам што да правам со просеков :^)

20. Angelceto

Angelceto Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    236