Ако работат во приватни фирми декларацијата што се бара е истата таа од УЈП што се вади или дополнителен ѓавол?!
Дечки, сигурно е дека декларацијата се вади само за родителите што работат во приватна установа? На многу студенти им ги вратиле документите баш поради таа декларација, па сега ме копка дали важи само за приватните или и за оние кои работат на државно?
Сто посто е само за приватните фирми, јас ниедна година не носам (моите работат државно) и не ме вратиле
Во пријавата не ја пишав сестра ми. Дали ке имам некј проблем со тоа ако и во изјавата за семејна положба не ја пишам? Или не се замараат до толку за проверување
Ако сестра ти не учи или не студира не е проблем да не ја напишеш, ама ако учиили студира може да биде проблем. Јас знам девојки што ги имаат одбиено од истата причина.
Епа сега направи се како да немаш сестра Не носи никакви документи за нејзе, и готово... не би требало да има проблем.
Дечки дали ќе може утре да се земе потврда за редовен студент и за положени испити иако се уписите за бруцоши?
Без врски само во медицинар никаде на друго место не примаат...и ова се однесува за сите не само за броцоши...
јас денес бев и едвај завршив работа со потврдите од студентски прашања(економски факултет)..не работат студентски прашања и доколку ни треба нешто или сабајле рано во 8 или после 15 и 30 така ни кажаа а така било и на другите факултети.. мој совет да си одиш во понеделник на сигурно