Студентски домови

Дискусија во 'Образование' започната од Unfaithful18, 28 јуни 2010.

1. S-Sister.91

S-Sister.91 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    35
    i jas ne sum primena vo Pelagonija.. utre planiram da pisam prigovor pa ako ima nekoj da mi objasni kako se pise ke mi pomogne mnogu :) faLa odnapred

2. macaaaaa

macaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    268
    Ja знам дека треба да се поднесат сите тие документи што треба, да си го знаеш бројчето под кое си аплицирала, а приговор не знам дали има како некој документ, може го даваат и директно таму во Кузман

3. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.884
    Допаѓања:
    12.004
    Еве ти линк од страната http://www.raspredelba.gov.mk/Pages/student/mk/ApplicationDocuments.aspx и во десниот горен агол ти се дадени документи меѓу кои е и молба ,па можеби ќе ти послужи за да влезеш во домот преземи ја ,испечати ја и пополни.Иначе за приговор не знам како се пишува.
    Поздрав :)

4. S-Sister.91

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    35
    fala vi mnogu i na 2te :) ke vidam sto ke napravam utre i zadutre

5. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    1.117
    Толку ги чекав резултатите, а сега не ми ги отвара :(

6. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    3.320
    Јас ги поднесов документите вчера и ми рекоа дека конечната листа за бруцоши ќе биде на 10 објавена. Ако не нема на таа листа, на 10 не знам каде ќе барам стан .....

7. doktorka-an

doktorka-an Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    1.078
    Допаѓања:
    345
    мене ме имаше на прелиминарната листа а на конечна не а=така да еден совет ако сте примени на прелиминарна не значи дека ќе бидете и на конечен список јас извисив за во кузман...

8. Unfaithful18

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    1.117
    Секако дека не мора да значи дека ако ве има на прелиминарна листа ќе ве има и на конечна. Значи се зависи од тоа дали ќе ви бидат валидни документите што ќе ги однесете како доказ на тоа што сте го напишале во пријавата на интернет. Ако има барем мала грешка на пример во приходите на вашите родители што сте ги напишале, ( на нет сте напишале на пр. 10 000 плата на татко ви, а во документите стои 10 300 ден) постои и те како голема можност да отпаднете.

Тоа може сега и мене да ми се случи, значи ме има на прелиминарна листа за во Стив, а не знам дали ќе можам да ги подигнам документите од факултетот за да ги фотокопирам, тоа веќе го кажав.
    За два дена одам за Скопје па ќе видиме што може да се направи.Држете ми среќа :)

9. moonlight-girl.55

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    3.320
    Анфејтфул, мислам дека нема потреба да се замараш ...... јас ти реков некни дека тешко може да ти дадат документи, бидејќи велат дека таму на факс остануваат, ама еве сега еден другар ми кажа дека му ги дале нему ...... Па сигурно и тебе ќе ти ги дадат ако ги прашаш убаво :D
    Ај со среќа, и да не примат конечно и двете во Стив :)

10. Unfaithful18

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    1.117
    Еј му ги дале. На кој факултет е другар ти. Абе не е секаде исто. Какви луѓе ќе погодиш е финтата. Сите можат да ги дадат ама финтата е што нејкат да се замарат. Ете некни кога бевме за Скопје, другарка ми праша на Филолошки на студентски прашања и и кажале дека нема шанси да и ги дадат!? Е ајде де?
    Дај боже да е така како ти што велиш, а кај мене на Пмф бидејки и нема многу запишани може ќе ми смилуваат :D

11. moonlight-girl.55

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    3.320
    Другар ми е на економски ....... Се слагам дека не е секаде исто, се зависи од тоа каков ќе ти се погоди, ама мислам кога ќе замолиш убаво и ќе им објасниш нема некој да ти каже бегај не ти ги давам ...... Ќе ти ги дадат ајде :D Тhink pink ! ;)

12. elenapfp

elenapfp Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    2
    devojki i jas ne sum pimena :worried: .... Sakam da prasam dali do 4 septemvri e validniot datum z akrajno podnesuvanj na prigovorite ?
    i slucajno ako podnesam prigovor kololku pari ako moze nekoj da mu kaze se doplajka

13. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    ne si edinstvena i mene a i drugarkami ne ne primija
    ajde da se soberime pa u stan zaedno
    elena ke ti pisam lp

14. Unfaithful18

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    1.117
    Нов проблем. Кога аплицирав на нет за во Стив не ја зачував страната со тој бројот. Сега другарка ми ми кажа дека требало таа да се зачува и да се испринта и да се достави со се документите :@ А јас ја немам, ама го имам бројчето. Сега ќе имам ли проблеми :$ :(

15. S-Sister.91

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    35
    Нов проблем. Кога аплицирав на нет за во Стив не ја зачував страната со тој бројот. Сега другарка ми ми кажа дека требало таа да се зачува и да се испринта и да се достави со се документите А јас ја немам, ама го имам бројчето. Сега ќе имам ли проблеми :$ :(

Lele isto sum i jas i mene mi rekoa deka treba i toj list so brojceto :( Ama mislam deka stom go znaes nema da ti pravat problem.Jas utre po se` izgleda ke odam i ke podnesam prigovor, za vo Pelagonija sum jas :)

16. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Анфеијтфул,мислам дека нема шанси да те примат ако немаш копии од свидетелствата.Дека пред конкурсот во факултетите убаво пишуваше да си ги исфотокопираме свидетелсвата за лични потреби... |(
    И кај мене на економски,баш пред мене едно девојче истот така ги бараше,и оваа на студентски баш беше фина,ама кажа дека нема шанси да и ги даде..Немале право да ги даваат.. :(
    Држам среќа да те примат и без тие,но... :tmi:

17. Unfaithful18

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    1.117
    Јас утре ќе одам за Ск и ќе ги побарам пак, белки ќе се смилуваат :( Слушнав и дека имало нешто, да ги земеш документите 500 денари коштало, па ако треба ќе дадам.
    Не знам еве една форумџика погоре ме охрабри дека на нејзин другар му ги дале. Па ќе видеме девојки, утре ќе ве известам, како сум поминала :worried:

18. moonlight-girl.55

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    3.320
    Денеска баш правев муабет со другар ми во живо :D и тој ми кажа дека нему му ги ископирале таму во факултетот веднаш, бидејќи немале право да ги даваат ....... Па сега пробајте и така, ама без свидетелства не се надевајте на дом .... Со среќа :) :*

19. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    1.988
    Џабе е ако ти ги таму ископираат кога треба да ги завереш на нотар.Само копии не примаат,мора да бидат заверени.

20. Unfaithful18

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    1.117
    Значи мора да бидат заверени кај нотар?
    Инаку колку чини во Скопје да завериш документ кај нотар ?