Meсечна нето плата : на пр. 20 000...Не Годишна За второто не сум сигурна мислам дека треба просек од сите години
за просечен успех ти треба просек од државната матура ке ги собериш предметитте што имаше полагано и ке го поделиш со пет.... двата екстерни двата интерни и проектната ке ги собериш и ке ги поделиш со 5
Сигурна си? Оти брат ми се пријавуваше и знам пиша просек од оценките од средно плус од матура. Ако е сигурна информацијава да му кажам да смени со време
И јас го напишав средниот успех од сите 4 год... сигурно дека треба од матурата или се некои шпекулации ?
така пиша една моја другарка која што се пријавуваше во студенски оти со се матура и отценки од 1 до 4 и излегваше повеќе од 5.0 ....
Не може да излезе повеќе од 5.0, ако ги додадеш и тие оцени се зголемува и бројот на делителот никако не може да излезе повеќе А и ми нема логика некако само тие оцени од матура да се, ако се само тие што ќе им се свидетелствата од прва до четврта?!
Кога е носењето документи за бруцоши? И дали може некој друг да ги носе ако личноста не е во можност?
Од 26 до 30 мислам (ама провери си најдобро на конкурсот) а за носење било кој може да ти ги однесе, не мора лично.
За просечниот успех треба да се најде просечен успех од сите 4 години, просечен успех од државна матура и потоа да се соберат и да се подлеат со 2, така ми кажаа од министерство се јавив да прашам бидејќи и мене не ми беше јасно.
Женски имам едно прашање, итно ми е Јас студирам Прилеп, и сега сакам да аплицирам во интернатот таму. Прва година не седев сега сакам да седам од 2-ра, е сега ми рекоја да аплицирам во делот кога треба да аплицират бруцошите, а јас дека сега 2 ќе одамм не треба поинакви документи да носам? Некој да имал ваков случај?
Estranged не трена бишто од факултет. А ме интересира дали документите се подаваат во Кузман од сите студенски домови или не? Затоа што слишнав таква информација и нз дали е веродостојна ?
конкретно ! ПРАШУВАМ ЗА СМЕСТУВАЉЕ ВО СТУДЕНСКИ ДОМ ВО ШТИП!?!?! значи вака има студ.дом ,,Брака Миладиновци,, изгледа државен колку чини сместуванје во него? има студе. дом Хилјадников таму ни рекоа 5300 денари по месец со два оброци и + се наплатува за потрошена струја??? па се прашувам дали има греење? ***** и третиот Приватен Студенски Дом ,,ОАЗА,, колку чини таму сместување????????????? и какви се условите дали имате некој линк од интернет или било што да го видиме? ве молам кажете ми нешто !
Девојки ако знае некоја да каже дали документот што е за жиранти треба да се однесе сега со останатите документи или потоа ако не примат во студенсткиот?
За да останам сега да спиам во студентски, кај треба да се јавам? Таму на портирот во студентскиот или на некое трето лице?
Зошто да аплицираш кога ќе аплицираат бруцошите? Кој ти рече така? Јас лани бев исти случај како ти, ќе одев втора година а прва не седев во студентски. Па си аплицирав кога аплицираа и другите од втора год па немав ников проблем. Стварно незнам зошто ти рекле да аплицираш заедно со бруцошите.
Во Оаза цената е 4900. мислам беше, сега незнам. по 3 или во некоа соба се по 5 студенти. супер храна имаш и бонска продавница ( што не е случај со останатите два ).