Студентски домови

Discussion in 'Образование' started by Unfaithful18, Jun 28, 2010.

1. Cand-y

Cand-y Активен член

а) прва група – 40% од вкупниот број на расположивите места во домовите се за студенти за кои вкупните приходи во семејството се до нето минималната плата утврдена во Република Македонија, и тоа:

- студенти деца без родители и родителска грижа,

- студенти деца со посебни потреби,

- студенти деца на корисници на социјална парична помош и постојана парична помош,

- студенти деца на самохран родител,

- студенти деца на невработени родители и

- студенти деца на корисници на надоместок по основ на престанок на работен однос од деловни причини.б) Во првата група спаѓаат и студенти деца на самохран родител, студенти деца на невработени родители, студенти деца без родители и родителска грижа, студенти деца со посебни потреби и студенти деца на корисници на надоместок по основ на престанок на работен однос од деловни причини за кои вкупните приходи во семејството се над нето минималната плата утврдена во Република Македонија.

2. Cand-y

Cand-y Активен член

Дали таа личност која не е загрозена финансиски не ги исполнува овие критериуми и дали нејзините работат приватно? Затоа што ако нејзините работат некоја приватна а не државна работа при која што приходите не се пријавени во УЈП е тогаш ги исполнува условите.. Некои личности имаат многу пари а не се заведени како вработени .. тоа е ;)

ana-banana likes this.
  3. wild.wild

wild.wild Активен член

Знае некој дали и со овој конкурс ќе има студенти ослободени од
    плаќање за сместување и исхрана во студентскиот дом?

4. zimaaaa

zimaaaa Активен член

Дали некој може да ми објасни што тоцно треба да се направи со пријавата за жиранти и од каде да се земе или симне?

5. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

http://www.dsdpelagonija.mk/dokumenti/Z ... uvanje.pdf

Обврската за жиранти ја пополнуваат двајцата жиранти ,а да не се родителите , од нив треба и копија од лични карти ,како и копија и од твоја лична к. Ти треба и една меница од 100 ден и се тоа носиш во ск. за време на вселувањето ,нормално во домот за кој си аплицирала. :)

6. madridistaa

madridistaa Истакнат член

Каде треба да ги напишам добивки од игри на среќа и др наградни игри во електронската пријава каде има понудено само стопански и земјоделски приходи и изнајмуванје простор

7. sweat.k

sweat.k Активен член

Za nas sto ne sme primeni so st. domovi, dali mo`e da si gi zememe dokumentite ili ke treba pak da vadime novi za povtorno aplicirawe vo domovite.

8. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Нова тура носење документи ќе има, што значи дека одново ќе треба да се вадат документи.

9. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Да да се одново треба да се вади...па како ќе се полни буџетот на Р.М ?!
    Нерви искинав со документите :devil: :headbang:

esperanca likes this.
  10. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Ана и јас за истото кажувам, знам деца без стипендии на приватен шо се запишани родителите во странство шо им работат и се водат социјални случаи. Плус ке ги скапнат домовите сега, значи останативе ке треба и за нив да плакаат. НЕ Е ФЕРР!!! Уште по не е фер од порано...

11. girl005

girl005 Истакнат член

dali nekoj znae kakvo baranje treba da se podnese za tie sto se oslobodeni od plakanjee.... a oslobodeni se onie koi imaat prihodi do 8000 den..pozz

12. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Приходи под 8000 и студираат в Скопје??? :o
    Овој Груевски значи не е нормален бе...

Види на страната би требало да пишува, или таму, или од социјалното се вади обично.

13. Tatjana18

Tatjana18 Активен член

Здраво јас сум бруцош вчера бев да поднесам документи за студентски дом,поточно во Сениќ и не приметив дури дома кога дојдов дека не сум ја земала потврдата за редовен ученик од брат ми...Мислите ли дека ќе ми направат проблем за ова :( :( .Па и за него извадов образец од УЈП на ембг се гледа колку години е...Што велите вие? :sweat:

14. Tatjana18

Tatjana18 Активен член

Помош!

Здраво јас сум бруцош вчера бев да поднесам документи за студентски дом,поточно во Сениќ и не приметив дури дома кога дојдов дека не сум ја земала потврдата за редовен ученик од брат ми...Мислите ли дека ќе ми направат проблем за ова :( :( .Па и за него извадов образец од УЈП на ембг се гледа колку години е...Што велите вие? :sweat:

15. gingerchild

gingerchild Популарен член

^ Па добро, таму нели ги проверуваа документите пред да ти ги земат? :^)

16. Tatjana18

Tatjana18 Активен член

ми ги проверуваа ама ништо не ми рекоа....

17. sweetgirl92

sweetgirl92 Популарен член

Можи некој што е подобро запознаен да ми објасни како некои се ослободени од плаќање? И што треба да се стори во врска со тоа? Или сами таму одлучија кои се ослободени?

18. fyfy

fyfy Истакнат член

Денсека поденсував сокументи за во студенски и ми фалеше еден документ... не успејав да го извадам и да го однесам во студенски.. дали ке можи понеделник да појдами да ги замолам да ми ги земат документите? :(

19. DAngel

DAngel Форумски идол

^ Не, нема да можеш и нема да има кој да ти ги прими. Си можела да идеш барем вчера, за ако ти фали некој да можеш да го извадиш, или си можела да ги предадеш без тој документ...

20. fyfy

fyfy Истакнат член

Пробав да ги предадам без тој документ ама ми рекоја дека ми фалат и ми ги вратија... е навистина се изнерф. мн сакав во студенски да седам