Дали може да се подадат документи за в студентски после започнувањето на годината ? На пример , еве да земеме сакам да седам в студентски од декември натаму... Секако прашањево важи доколку има празни места во студентскиот дом.
луге што да правам...мајка ми не може да добие потврда од на работа,а сите останати документи ги имам и сега? (а претходно доставив потврда но немав документи од УЈП )
Може. Ако има слободни места секако дека ќе те примат. Тукууу, да прашам - има ли некоја што ќе седи во Оаза во Штип?
Најдовме една постара од 2010 е и што мислите дали ке ја важат? И планирам со неа да прикачам лист на кој ке пишува дека приложуваме постара бидејки фирмата не е во можност да извади нова...
“Потврда за кандидатите-студенти без родители и родителска грижа.. “ кај да се најде ваква потврда ?? Социјално ?
Бараат ли меница при вселувањето конкретно за Стив,бидејќи не можам никаде да најдам и по колку се плаќа?
Зависи во која зграда си и во колку креветна соба. Во машка 4-креветна е 3145, 3-креветна е 3195 за другите незнам, пишува на портирница.
сакам да ги праашам оние шо се прва година на факултет а имаат поголем брат/сестра . Кога внесуваа вашите браќа и сестри документи за во дом ,шо носеа од вас,потврда за редовен ученик,потврда за завршено средно..или шо,или може и дипломата да се однесе како документ за завршено средно? ве молам за одговор,не знам шо да правам.знае некој?
овде во докементите каде што е потврдата за полозени испити има едно вкупен среден просен од сите години 2:1 да не знае некој како треба да се пресмета?
Пр. До сега ако имаш завршено 2 години, ќе го земеш просекот од првата и од втората година, ќе го собереш и ќе го поделиш со 2, бидејќи имаш завршено 2 години.
Сега ќе бидеш 2ра година на факултет? Јас сеа ќе бидам втора година и еве како го пресметав: Јас имам 13 предмети од нив имав 11 положени со земени оценки и сето тоа еден немав положено и еден не го сметав незнаев колку оценка ќе имам и не ми е земена. Ќе ги собереш оценките на сите предмети што си ги положила во овој случај јас ги собрав оценките од сите 11предмети положени и потоа ги делеш со тој број претмети положени во овој случај 11, не со 13 туку со 11 бидејќи само 11 имам положено. Сега ти ќе си пресметаш според твоите предмети колку ти се положени и така. Ако нешто не ти е јасно пиши