Лелелеее епа како се смета просек? Тоа се во прво одделение учи.. Собереш оценките од сите предмети и го поделиш со бројот на предметите.
Ime nekoj shto sedel vo goce? Kako e tamu, mislam imam slushnato deka bilo loso, ama na mashinski sum zapishana i tamu mi e najblisku za da prestojuvam? Se zivee lugje ili slabo? Aj ve molam prenesete iskustva
Dali nekoj znae koga ke ima rezultati od poftorniot konkurs i koga i kade treba da se dostavat dokumentite koi nedostigale.
Резултати ќе има најдоцна до 22.09, а документи се доставуваат од 10.09-13.09., т.е. следната недела во домот Кузман.
Во кузман ? Јас мислам дека прочитав таму кај што сме аплицирале таму се носат на пример јас за стив и во стив да ги носаам или грешка сум ??
ова го копирав од страната на министерство од повторениот конкурс !! Горенаведените документи се доставуваат до студентскиот дом за каде се пријавува студентот, од 10.09.2013 година до 13.09.2013 година.
Девојки не е многу поврзано прашањево за с.домови ама да прашам. Од прилика месечно колку пари трошите,значи со се све,патот за до факс,да купиш нешто јадење ова она и студентскиот..? Све заедно доволно би било 10 000 денари?? Без терање луксузи нормално...
Секој различно.Јас на пример, трошам многу малку, и тоа не дека се лишувам од нешто (и дома и во Скопје сум таква).За дом, за карта до дома (најчесто два пати месечно) и уште 700-800 денари за трошење, значи максимум околу 6000 месечно. Цимерката пак што ми беше, трошеше по 2000 за тие две недели во Скопје, а не дека има кој знае колку пари, напротив.Едноставно си купуваше се` што ќе и се допадне моментално. Десет илјади секако дека ќе бидат доволно, дури и многу ако си во мојава група
Државјанството ми е на факултет, а дома немам копија. Има ли некој начин да аплицирам за во студентски дом без него?
На мене одма ми го дадоа ама ми го земаа индексот или личната карта, како гарант дека веднаш ќе го вратам. А ново се вади во МВР http://www.mvr.gov.mk/DesktopDefault.as ... &tabid=182
Извини само уште едно прашање... На студентски прашања да го побарам или во деканат или не знам каде :/
Дечки имам 2 прашања....јас сум го згрешила успехот само од средно го пишав 5 оти сите ми беа петки 4 год а од матурата не го пишав и тоа е фактични погрешни податоци,дали е можно поради тоа да не ме примат...и дали ако си ослободен од плаќање треба жирант..мислам шо ќе ти е ако не плаќаш..фала ви однапред
Кандидатите, кои студираат во Скопје и се пријавиле за сместување во еден од студентските домови во Скопје, потребните документи ги доставуваат од 10.09.2013 година до 13.09.2013 година во просториите на Државниот студентскиот дом “Пелагонија” - Скопје, ул. Божидар Аџија бр. 12 (од 9 часот до 15.30 часот). i sega vo pelagonija treba da se nosat dukumentive ??
Бруцош сум и дали можи документите да ги предадам од 10 до 13 септемри со повисоките години оти не бев во можност ко беше конкурсот за бруцоши