Студентски домови

Дискусија во 'Образование' започната од Unfaithful18, 28 јуни 2010.

1. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    Лелелеее епа како се смета просек? Тоа се во прво одделение учи.. Собереш оценките од сите предмети и го поделиш со бројот на предметите.

2. Zahir

Zahir Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Ime nekoj shto sedel vo goce? Kako e tamu, mislam imam slushnato deka bilo loso, ama na mashinski sum zapishana i tamu mi e najblisku za da prestojuvam? Se zivee lugje ili slabo? Aj ve molam prenesete iskustva :)

3. femi-n.a

femi-n.a Активен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    2
    Dali nekoj znae koga ke ima rezultati od poftorniot konkurs i koga i kade treba da se dostavat dokumentite koi nedostigale.

4. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    Резултати ќе има најдоцна до 22.09, а документи се доставуваат од 10.09-13.09., т.е. следната недела во домот Кузман.

5. hehehe

hehehe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    58
    Копија од диплома. :)

На blue.eyed му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LGkristal

LGkristal Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    20
    Во кузман ?
    Јас мислам дека прочитав таму кај што сме аплицирале таму се носат на пример јас за стив и во стив да ги носаам или грешка сум ??

7. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    За сите што се аплицирали за било кој дом, документите се носат во Кузман ;)

8. LGkristal

LGkristal Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    20
    ова го копирав од страната на министерство од повторениот конкурс !!
    Горенаведените документи се доставуваат до студентскиот дом за каде се пријавува студентот, од 10.09.2013 година до 13.09.2013 година.

9. Mequeen

Mequeen Активен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Девојки не е многу поврзано прашањево за с.домови ама да прашам. Од прилика месечно колку пари трошите,значи со се све,патот за до факс,да купиш нешто јадење ова она и студентскиот..?
    Све заедно доволно би било 10 000 денари?? Без терање луксузи нормално...

10. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    Секој различно.Јас на пример, трошам многу малку, и тоа не дека се лишувам од нешто (и дома и во Скопје сум таква).За дом, за карта до дома (најчесто два пати месечно) и уште 700-800 денари за трошење, значи максимум околу 6000 месечно.
    Цимерката пак што ми беше, трошеше по 2000 за тие две недели во Скопје, а не дека има кој знае колку пари, напротив.Едноставно си купуваше се` што ќе и се допадне моментално.
    Десет илјади секако дека ќе бидат доволно, дури и многу ако си во мојава група :D

11. cvetcee

cvetcee Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Државјанството ми е на факултет, а дома немам копија. Има ли некој начин да аплицирам за во студентски дом без него?

12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Или ќе си извадиш ново државјанство или ќе го побараш од факултет за да го фотокопираш.

13. cvetcee

cvetcee Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Од каде се вади ново? И на факултет одма ли ќе ми го дадат дента кога ќе го побарам? :/

14. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    На мене одма ми го дадоа ама ми го земаа индексот или личната карта, како гарант дека веднаш ќе го вратам. А ново се вади во МВР http://www.mvr.gov.mk/DesktopDefault.as ... &tabid=182

15. cvetcee

cvetcee Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Извини само уште едно прашање... На студентски прашања да го побарам или во деканат или не знам каде :/

16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    На студентски прашања.

17. Olgica22

Olgica22 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Дечки имам 2 прашања....јас сум го згрешила успехот само од средно го пишав 5 оти сите ми беа петки 4 год а од матурата не го пишав и тоа е фактични погрешни податоци,дали е можно поради тоа да не ме примат...и дали ако си ослободен од плаќање треба жирант..мислам шо ќе ти е ако не плаќаш..фала ви однапред

18. LGkristal

LGkristal Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    20
    Кандидатите, кои студираат во Скопје и се пријавиле за сместување во еден од студентските домови во Скопје, потребните документи ги доставуваат од 10.09.2013 година до 13.09.2013 година во просториите на Државниот студентскиот дом “Пелагонија” - Скопје, ул. Божидар Аџија бр. 12 (од 9 часот до 15.30 часот).

i sega vo pelagonija treba da se nosat dukumentive ??

19. fyfy

fyfy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Бруцош сум и дали можи документите да ги предадам од 10 до 13 септемри со повисоките години оти не бев во можност ко беше конкурсот за бруцоши

20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939