1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Студентски домови

Дискусија во 'Образование' започната од Unfaithful18, 28 јуни 2010.

1. tropical

tropical Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    61
    Декларација секако треба доколку членовите се вработени во приватна фирма, а ако се на државно, тогаш не. Инаку државјанство не треба.

2. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    Треба да се штиклира таму невработен во електронската апликација, а и треба да си извадиш од УЈП дека немаат други приходи (земјоделска, стопанска дејност и тн.). Исто, јас за мајка ми и сестра ми извадив и од заводот за вработување дека се невработени, лани не ми требаше, ама сепак извади си за секој случај, не се плаќа, одма ти даваат. :)

3. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    298
    Извадив јас од ујп, имаме од земјоделска дејност, ама тато не е регистриран како земјоделец и ем прави заверка на картончето секој месец во заводот за вработување

4. LGkristal

LGkristal Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    20
    дечки едно прашанње таткоми го исклучија од завод за вработување поради задоцнување да се пријави е сега за студентски нели е потребна потврда дека е невработен дали ке ми дадат ? или треба пак да оди да се пријави а не работи никаде

5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.904
    Допаѓања:
    45.310
    Може потврда дека не се води како невработен во бирото но дека не прима плата и е невработен.На потврдата на татко ми лани го пишуваше ова и го примија брат ми без проблеми.

6. LGkristal

LGkristal Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    20
    јас кога испадна конкурсто за студентски извадив потврда дека е невработен и денес стигна дома писмо дека е избришан од агенција за вработување и сега не знам што да правам дали да ги носам тие потврди што ги извадив или.. немам појма .. а од ујп за семејно матријално што извади нема примања се е 0

7. noname35

noname35 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    7
    Абе ок се тоа, ама така ли се прави... Професионална деформација ми е тоа, кога ти речат да испечатиш нешто си бараш копче што ќе ти го претвори во pdf... така без врска треба 2 листа да печатам, еден со лични податоци еден со тие другите, без врска...[/quote]

Јас не ги испринтав личните податоци. Како може да го средам тоа сега ?

8. Marinka99

Marinka99 Нов член

Се зачлени на:
    11 јуни 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Kakva e taa deklaracija za primem na plata, isto e so potvrdata sto ja izdavaat privatnite firmi za prosekot od pdposlednite tri plati ili nesto drugo

9. noname35

noname35 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    7
    тоа е различно од потврдата дека прима плата. Нека праша мајка ти дали воопшто во нејзината фирма издаваат такви, дека еве кај мајка ми не издавале досега никогаш и ваљда ќе може и без тоа...

10. Marinka99

Marinka99 Нов член

Се зачлени на:
    11 јуни 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Tatkomi prasal i mu rekle deka ne izdavaat takva deklaracija, a drygi vraboteni vo istata firma se pozalile deka lani isto taka ne im izdale vakva deklaracija i nivnite deca bile odbieni od studentski poradi necelosna dokumentacija.
    Aj ako saka nekoj da kaze sto vsusnost pisuva na taa deklaracija

11. noname35

noname35 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    7

зашто сум потенцирала за мајка ти неам појма :D
    пред комисијата ако те прашаат само кажи дека не издавале такво нешто од таа фирма и готово. не можеш да им го родиш тоа, боже сачувај... уживај ;)

12. smiley16

smiley16 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2012
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    51
    Дечки дури денес видов дека за да аплицирам во студентски дом ми треба копија од дипломата, а јас не си ја исфотокопирав дипломата, а ја дадов за пријавување на факултетот. Е сега кога ќе одам да се запишувам дали би ми ја дале на 30 мин само да одам да ја исфотокопирам и пак да ја вратам и да се запишам. Што мислите дали ќе ми прават некој проблем ќе пукнам зошто не си ја копирав :@

13. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Нема шанси да ти дадат да ја фотокопираш надвор од факултетот, да ја земеш и да им ја вратиш на 30мин. И покрај тоа што се твои документи, уписи на факултет се сериозна работа, не смеаат да ги дадат назад откако ќе аплицираш.
    Може само ако се доволно фини и љубезни таму да ти направат копија.

14. girl000

girl000 Нов член

Се зачлени на:
    17 август 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки.
    Сакам да ве прашам дали некоја престјувала во студентскиот дом во Битола и како е задоволна од собите, вц-њата, храната, библиотеката и сл.
    И што доколку ме примат во студентски, но условите не ми се допаднат, дали постои некоја процедура за напуштање на домот?
    Ви благодарам.

15. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    Ќе дадеш лична карта или некој друг битен документ како знак дека ќе се вратиш и ќе ти дадат. Или побарај таму да ти копираат.

Ако те примаат, а се премислиш може ич и да не се вселиш. Исто така, ако те примаат, а не ти се допадне можеш и после ден месец да се исселиш, можеш и на сред година битно е само да си имаш платено за времето кое си го престојувала таму. Можеш и пак да си се вратиш после тоа, ако има слободни места секако. Нема никаква процедура, ќе вратиш клуч и ќе се спакуваш.

На noname35 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. smiley16

smiley16 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2012
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    51
    Ќе дадеш лична карта или некој друг битен документ како знак дека ќе се вратиш и ќе ти дадат. Или побарај таму да ти копираат.

Уф сега малку ми олесна :)

17. Anastasija4

Anastasija4 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    4
    Дали и кај некој друг не се отвара страната за сметување во дом, или пак само мене ми праве така? Еве веќе два дена по ред неможам да а отворам. :/

18. noname35

noname35 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    7
    не може кај никој. намерно е така. ќе ја пуштат кога ќе има резултати ваљда.

19. 41319

41319 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    173
    Ај ако можи некој да кажи како се условите, го имам видено студентскот само однадвор, ама ме интересира внатре како е..

20. Aurora05

Aurora05 Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2014
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    25
    Девојки некоја што седи во Пелагонија да сподели искуство да каже како е?
    Планирам здравје од в година да седам таму,па сакам со повреме да си соберам информации.
    Дали има ВЦ во секоја соба,дали е чисто,храната дали е добра? И колку се плаќа ќирија,затоа што некаде слушнав демек од годинава ќе се плаќало по 5000 денари..