Студентски домови

Дискусија во 'Образование' започната од Unfaithful18, 28 јуни 2010.

1. tropical

tropical Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    61
    Декларација секако треба доколку членовите се вработени во приватна фирма, а ако се на државно, тогаш не. Инаку државјанство не треба.

2. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    Треба да се штиклира таму невработен во електронската апликација, а и треба да си извадиш од УЈП дека немаат други приходи (земјоделска, стопанска дејност и тн.). Исто, јас за мајка ми и сестра ми извадив и од заводот за вработување дека се невработени, лани не ми требаше, ама сепак извади си за секој случај, не се плаќа, одма ти даваат. :)

3. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    298
    Извадив јас од ујп, имаме од земјоделска дејност, ама тато не е регистриран како земјоделец и ем прави заверка на картончето секој месец во заводот за вработување

4. LGkristal

LGkristal Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    20
    дечки едно прашанње таткоми го исклучија од завод за вработување поради задоцнување да се пријави е сега за студентски нели е потребна потврда дека е невработен дали ке ми дадат ? или треба пак да оди да се пријави а не работи никаде

5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.973
    Допаѓања:
    45.676
    Може потврда дека не се води како невработен во бирото но дека не прима плата и е невработен.На потврдата на татко ми лани го пишуваше ова и го примија брат ми без проблеми.

6. LGkristal

LGkristal Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    20
    јас кога испадна конкурсто за студентски извадив потврда дека е невработен и денес стигна дома писмо дека е избришан од агенција за вработување и сега не знам што да правам дали да ги носам тие потврди што ги извадив или.. немам појма .. а од ујп за семејно матријално што извади нема примања се е 0

7. noname35

noname35 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    7
    Абе ок се тоа, ама така ли се прави... Професионална деформација ми е тоа, кога ти речат да испечатиш нешто си бараш копче што ќе ти го претвори во pdf... така без врска треба 2 листа да печатам, еден со лични податоци еден со тие другите, без врска...[/quote]

Јас не ги испринтав личните податоци. Како може да го средам тоа сега ?

8. Marinka99

Marinka99 Нов член

Се зачлени на:
    11 јуни 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Kakva e taa deklaracija za primem na plata, isto e so potvrdata sto ja izdavaat privatnite firmi za prosekot od pdposlednite tri plati ili nesto drugo

9. noname35

noname35 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    7
    тоа е различно од потврдата дека прима плата. Нека праша мајка ти дали воопшто во нејзината фирма издаваат такви, дека еве кај мајка ми не издавале досега никогаш и ваљда ќе може и без тоа...

10. Marinka99

Marinka99 Нов член

Се зачлени на:
    11 јуни 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Tatkomi prasal i mu rekle deka ne izdavaat takva deklaracija, a drygi vraboteni vo istata firma se pozalile deka lani isto taka ne im izdale vakva deklaracija i nivnite deca bile odbieni od studentski poradi necelosna dokumentacija.
    Aj ako saka nekoj da kaze sto vsusnost pisuva na taa deklaracija

11. noname35

noname35 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    7

зашто сум потенцирала за мајка ти неам појма :D
    пред комисијата ако те прашаат само кажи дека не издавале такво нешто од таа фирма и готово. не можеш да им го родиш тоа, боже сачувај... уживај ;)

12. smiley16

smiley16 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2012
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    51
    Дечки дури денес видов дека за да аплицирам во студентски дом ми треба копија од дипломата, а јас не си ја исфотокопирав дипломата, а ја дадов за пријавување на факултетот. Е сега кога ќе одам да се запишувам дали би ми ја дале на 30 мин само да одам да ја исфотокопирам и пак да ја вратам и да се запишам. Што мислите дали ќе ми прават некој проблем ќе пукнам зошто не си ја копирав :@

13. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Нема шанси да ти дадат да ја фотокопираш надвор од факултетот, да ја земеш и да им ја вратиш на 30мин. И покрај тоа што се твои документи, уписи на факултет се сериозна работа, не смеаат да ги дадат назад откако ќе аплицираш.
    Може само ако се доволно фини и љубезни таму да ти направат копија.

14. girl000

girl000 Нов член

Се зачлени на:
    17 август 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки.
    Сакам да ве прашам дали некоја престјувала во студентскиот дом во Битола и како е задоволна од собите, вц-њата, храната, библиотеката и сл.
    И што доколку ме примат во студентски, но условите не ми се допаднат, дали постои некоја процедура за напуштање на домот?
    Ви благодарам.

15. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    Ќе дадеш лична карта или некој друг битен документ како знак дека ќе се вратиш и ќе ти дадат. Или побарај таму да ти копираат.

Ако те примаат, а се премислиш може ич и да не се вселиш. Исто така, ако те примаат, а не ти се допадне можеш и после ден месец да се исселиш, можеш и на сред година битно е само да си имаш платено за времето кое си го престојувала таму. Можеш и пак да си се вратиш после тоа, ако има слободни места секако. Нема никаква процедура, ќе вратиш клуч и ќе се спакуваш.

На noname35 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. smiley16

smiley16 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2012
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    51
    Ќе дадеш лична карта или некој друг битен документ како знак дека ќе се вратиш и ќе ти дадат. Или побарај таму да ти копираат.

Уф сега малку ми олесна :)

17. Anastasija4

Anastasija4 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    4
    Дали и кај некој друг не се отвара страната за сметување во дом, или пак само мене ми праве така? Еве веќе два дена по ред неможам да а отворам. :/

18. noname35

noname35 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    7
    не може кај никој. намерно е така. ќе ја пуштат кога ќе има резултати ваљда.

19. 41319

41319 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    173
    Ај ако можи некој да кажи како се условите, го имам видено студентскот само однадвор, ама ме интересира внатре како е..

20. Aurora05

Aurora05 Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2014
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    25
    Девојки некоја што седи во Пелагонија да сподели искуство да каже како е?
    Планирам здравје од в година да седам таму,па сакам со повреме да си соберам информации.
    Дали има ВЦ во секоја соба,дали е чисто,храната дали е добра? И колку се плаќа ќирија,затоа што некаде слушнав демек од годинава ќе се плаќало по 5000 денари..