Декларација секако треба доколку членовите се вработени во приватна фирма, а ако се на државно, тогаш не. Инаку државјанство не треба.
Треба да се штиклира таму невработен во електронската апликација, а и треба да си извадиш од УЈП дека немаат други приходи (земјоделска, стопанска дејност и тн.). Исто, јас за мајка ми и сестра ми извадив и од заводот за вработување дека се невработени, лани не ми требаше, ама сепак извади си за секој случај, не се плаќа, одма ти даваат.
Извадив јас од ујп, имаме од земјоделска дејност, ама тато не е регистриран како земјоделец и ем прави заверка на картончето секој месец во заводот за вработување
дечки едно прашанње таткоми го исклучија од завод за вработување поради задоцнување да се пријави е сега за студентски нели е потребна потврда дека е невработен дали ке ми дадат ? или треба пак да оди да се пријави а не работи никаде
Може потврда дека не се води како невработен во бирото но дека не прима плата и е невработен.На потврдата на татко ми лани го пишуваше ова и го примија брат ми без проблеми.
јас кога испадна конкурсто за студентски извадив потврда дека е невработен и денес стигна дома писмо дека е избришан од агенција за вработување и сега не знам што да правам дали да ги носам тие потврди што ги извадив или.. немам појма .. а од ујп за семејно матријално што извади нема примања се е 0
Абе ок се тоа, ама така ли се прави... Професионална деформација ми е тоа, кога ти речат да испечатиш нешто си бараш копче што ќе ти го претвори во pdf... така без врска треба 2 листа да печатам, еден со лични податоци еден со тие другите, без врска...[/quote] Јас не ги испринтав личните податоци. Како може да го средам тоа сега ?
Kakva e taa deklaracija za primem na plata, isto e so potvrdata sto ja izdavaat privatnite firmi za prosekot od pdposlednite tri plati ili nesto drugo
тоа е различно од потврдата дека прима плата. Нека праша мајка ти дали воопшто во нејзината фирма издаваат такви, дека еве кај мајка ми не издавале досега никогаш и ваљда ќе може и без тоа...
Tatkomi prasal i mu rekle deka ne izdavaat takva deklaracija, a drygi vraboteni vo istata firma se pozalile deka lani isto taka ne im izdale vakva deklaracija i nivnite deca bile odbieni od studentski poradi necelosna dokumentacija. Aj ako saka nekoj da kaze sto vsusnost pisuva na taa deklaracija
зашто сум потенцирала за мајка ти неам појма пред комисијата ако те прашаат само кажи дека не издавале такво нешто од таа фирма и готово. не можеш да им го родиш тоа, боже сачувај... уживај
Дечки дури денес видов дека за да аплицирам во студентски дом ми треба копија од дипломата, а јас не си ја исфотокопирав дипломата, а ја дадов за пријавување на факултетот. Е сега кога ќе одам да се запишувам дали би ми ја дале на 30 мин само да одам да ја исфотокопирам и пак да ја вратам и да се запишам. Што мислите дали ќе ми прават некој проблем ќе пукнам зошто не си ја копирав
Нема шанси да ти дадат да ја фотокопираш надвор од факултетот, да ја земеш и да им ја вратиш на 30мин. И покрај тоа што се твои документи, уписи на факултет се сериозна работа, не смеаат да ги дадат назад откако ќе аплицираш. Може само ако се доволно фини и љубезни таму да ти направат копија.
Здраво девојки. Сакам да ве прашам дали некоја престјувала во студентскиот дом во Битола и како е задоволна од собите, вц-њата, храната, библиотеката и сл. И што доколку ме примат во студентски, но условите не ми се допаднат, дали постои некоја процедура за напуштање на домот? Ви благодарам.
Ќе дадеш лична карта или некој друг битен документ како знак дека ќе се вратиш и ќе ти дадат. Или побарај таму да ти копираат. Ако те примаат, а се премислиш може ич и да не се вселиш. Исто така, ако те примаат, а не ти се допадне можеш и после ден месец да се исселиш, можеш и на сред година битно е само да си имаш платено за времето кое си го престојувала таму. Можеш и пак да си се вратиш после тоа, ако има слободни места секако. Нема никаква процедура, ќе вратиш клуч и ќе се спакуваш.
Ќе дадеш лична карта или некој друг битен документ како знак дека ќе се вратиш и ќе ти дадат. Или побарај таму да ти копираат. Уф сега малку ми олесна
Дали и кај некој друг не се отвара страната за сметување во дом, или пак само мене ми праве така? Еве веќе два дена по ред неможам да а отворам. :/
Ај ако можи некој да кажи како се условите, го имам видено студентскот само однадвор, ама ме интересира внатре како е..
Девојки некоја што седи во Пелагонија да сподели искуство да каже како е? Планирам здравје од в година да седам таму,па сакам со повреме да си соберам информации. Дали има ВЦ во секоја соба,дали е чисто,храната дали е добра? И колку се плаќа ќирија,затоа што некаде слушнав демек од годинава ќе се плаќало по 5000 денари..