Студентски домови

Дискусија во 'Образование' започната од Unfaithful18, 28 јуни 2010.

1. valery15

valery15 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    128

Која глупост човече просек од средно и матура делен со 2 . Нема врска ова.
    Туку таму убаво си пишува просечен успех од дипломата за завршено средно што значи во дипломата ги имаш само оценките од предметите кои си ги полагал матура. Тие ги собираш 5 предмети и нивниот збир го делиш со 5. Врз таа основа можеш да добиеш најмногу 5,00 резлутат.

2. g.girl95

g.girl95 Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Па така нешто збореа затоа викам да питам

3. Anastasija4

Anastasija4 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    4
    Знае ли некој по колку денари се плаќа за сместувањето? Конкретно ме интересира за во Кузман, Пелагонија и новите бараки во Стив??

4. m.a.r.e-19

m.a.r.e-19 Нов член

Се зачлени на:
    13 август 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Здраво, во електронската пријава, прашањата за редовен студент: „Редовен студент запишан на факултетите кои имаат помалку од осум семестри, а не повторувал студиска година“; „Редовен студент запишан на факултети кои имаат осум семестри, а не повторувал повеќе од една студиска година“; „Редовен студент запишан на факултети кои имаат над осум семестри, а не повторувал повеќе од една студиска година“...за нас како бруцоши (на пр. јас која се записав на опста медицина) сум редовен студент со факултет над 8 семестри и бидејќи сум бруцош немам повторувала студиска година... но не знам дали на тоа се мисли или овие се за студентите??? Ако може некој да ми помогне, како вие ги имате пополнето тие прашања... :)

5. MonsterBaby

MonsterBaby Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    2
    И мене ме интересираше тоа бидејќи и јас сум бруцош... јас штиклирав "ДА" за редовен студент запишан на факултети кои имаат 8 семестри бидејќи ќе се запишувам на таков факултет :)

6. m.a.r.e-19

m.a.r.e-19 Нов член

Се зачлени на:
    13 август 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    И јас ставив ДА бидејќи мислам дека ова е повеќе за тоа на каков факултет си се запишал, со колку семестри бидејќи подолу од пријавата има прашање дали имаме повторувано година... така да мислам дека тоа е така :D

А ако може, би сакала и да те прашам како го пресмета просекот.... Само од дипломата или и од 4-те години и дипломата заедно? :)

7. randomuseranme

randomuseranme Нов член

Се зачлени на:
    13 јуни 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Имам едно прашање во врска со потполнувањето на остварени приходи во пријавата. На уверението од УЈП наведени се само "Приходи од вршење на самостојна дејност". На електронското пријавување нема поле за потполнување на "Приходи од вршење на самостојна дејност" па прашањето ми е дали треба овие приходи да ги внесам во "Приходи од издавање на простор и други приходи кои не се спомнати а се наведени во образецот" или пак во некое друго поле? Фала однапред.

8. MonsterBaby

MonsterBaby Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    2
    Јас го пресметав само просекот од дипломата, т.е од оценките од матура (екстерни и интерен) и проектната задача бидејќи таму пишува само од дипломата, не спомнува сведителства :worried: а и мислам дека е така зошто проескот ми испадна 4.4 а логично е до 5 да е... :/

9. bootylicious

bootylicious Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Доколку сум дете на еден невработен родител во полето:

Студент кој е дете на невработени родители
    ДА НЕ

како да внесам?

10. pasarora

pasarora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    6
    девојки сакам да прашам во врска со електронската пријава во полето кај нето плата за мајка,татко треба да ја пишам последната плата или како ...затоа што во документите од УЈП има само извештај за оставерини годишни приходи нигде нема податоци за нето плата а кај татко ми во извештаите за месечни примања за секој месец е различна плата не е фиксна.Има некој со сличен проблем? :^)

11. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.414
    Има некој што аплицира за во Стив новите бараки ? :)

12. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    Годишниот приход што ти е даден во УЈП за татко ти ќе го делиш на 12 и ќе ја добиеш просечната плата и таа ќе ја пишеш. Ако просечната плата излезува дека е помала од 8800 (минималната плата со закон) ќе пишеш 8800.

13. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    Заокружуваш не.
    Не, туку татко ти вади потврда за плата за месец јуни и оттаму ќе ја препишеш бројката затоа што податоците од електронската апликација и од документите што ќе ги однесеш мора да бидат идентични.

14. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    298
    За просечен успех нели треба поените од матура што се да се внесат, на пр. 93,345? И да прашам јас вадев од ујп за мене кога се пријавував, сега брат ми аплицираше и сега за него нови треба да вадеме од ујп или може копии на тие што ги извадив јас за мене, т.е веке ги имам ископирано?
    И дали знаете кога ке има резултати за бруцошите и до кога се носат документите во министерството?

15. g.girl95

g.girl95 Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Конечниот список за прием на студенти од I година ќе биде објавен на 05.09.2014 година на огласните табли во студентските домови каде што конкурирал студентот и на интернет порталот www.smestuvanje.mon.gov.mk.
    студентите од I година документите ги доставуваат почнувајќи од 25.08.2014 година до 29.08.2014 година.

На LovelyGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. xoxogirl

xoxogirl Нов член

Се зачлени на:
    28 јули 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    зошто кога пробувам да се пријавам ми се појавува ова:
    Невалиден внес за Татко (месечна нето плата, пензија, социјална парична помош и слично), внесете целобројна вредност

а ја внесувам цифрата на платата исто како што е напишана на потврдата, пр. 10.670,00

17. monaaaaa

monaaaaa Нов член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Ќе напишиш 10670 :)

18. pasarora

pasarora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    6
    ај ако има некој што ке аплицира во пелагонија нека ми пише во лп :*

19. Anastasija4

Anastasija4 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    4
    Мора ли електронската пријава да биде испечатена?

20. monaaaaa

monaaaaa Нов член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Мора :)