Студентски домови

Дискусија во 'Образование' започната од Unfaithful18, 28 јуни 2010.

1. little.doll

little.doll Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    23
    Колку плаќавте во бараките во Стив ќе може да ми кажете?

2. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.415
    ^^ да, би те примиле без врски. јас седев во бараките и без врски :) Иначе не се смета просекот, нема врска тоа :)

3445 денари :)

На little.doll му/ѝ се допаѓа ова.
  3. fitgirl

fitgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2015
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    5
    кога треба да се аплицира ?

4. little.doll

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    23
    Фала многу :). Откако се реновираа седеше или претходно. Бидејќи некаде прочитав дека откако се реновирале плаќале по 5000 ден ?

5. MiAmada

MiAmada Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    8
    Здраво јас сум од Кавадарци сега ке бидам прва година, ке аплицирам во стив па би сакала да знам ваше мислење како е таму? И барам цимерка :D

6. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    1.117
    Дали некој има информација дали и оваа година како и претходните, преку летниот период може да се престојува во студентскиот дом „Кузман“, дали лица што не се студенти ќе можат да престојуваат и по која цена? Фала однапред :)

7. Angelceto

Angelceto Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    236
    Продавам 2715 бона за 500 денари. Кој е заинтересиран нека ми пише во лп. :D

8. stiki18

stiki18 Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    56
    Супер е. Но, многу е важно со кого ќе престојуваш! Ако не ти се погодат цимерките, џабе е, и да е убава собата и се, кога неможеш со некого да размениш 2 совета. Ако те интересира нешто пиши ми порака :)

9. stiki18

stiki18 Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    56
    Нема врска, исто се плаќа.

На little.doll му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MiAmada

MiAmada Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    8
    Здраво, сакав да ве прашам за пријавувањето во студентските домови, одлучена сум да седам во Стив бидејќи ја немам опцијата за стан и ми е најблиску, па сакав да ве прашам кое време е конкурсот за пријавување ( и онлине пријавувањето), барав на интернет но ми даде резултати за минатите години сеуште нема ништо ново

На fitgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    5.933
    Томе Стефановски Сениќ

Некој нешто да напише за овој студентски, какво е во него, колку се плаќа...?

12. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    5.933
    За храната,како кога каде се плаќа? Одделно ли се плаќа од оние 4.500 што се за сместување?

13. stiki18

stiki18 Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    56
    Лани во Август беше конкурсот, мислам дека и оваа година ќе биде тогаш. Почекај, има уште време :)

14. AngelaAngela1996

AngelaAngela1996 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2015
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    251
    Дали некој може да ми објасни што значи тоа што пишуваше на страната од министерство дека во студентски може да аплицираат студенти со 8 семестри, јас ќе бидам прва година и планирам да одам на правен кој што е со 6 семестри, дали тоа значи дека немам право да аплицирам во студентски? А планирам да аплицирам во Кузман, бидејќи ми е најблиску до факултетот.
    Ве молам за совет, сите што знаете нешто.

15. DressedToKill

DressedToKill Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    43
    За услови за живеење е најдобар од сите студентски, чисто е и мирно плус нема многу студенти што седат тука не знам зошто, добро поскапо е од другите студентски 4500 е месечно ама барем знаеш дека нема да седиш во руини и мувла како во другите студентски :)

16. little.doll

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    23
    Имам едно апсурдно прашање ама ќе прашам :D. Еден од моите родители е запишан како регистриран земјоделец и не се пријавува во трудот за вработување, дали тоа значи дека се води како вработен? Ова ми е потребно за во електронската апликација да внесам дали сум дете на вработени или невработени родители.

17. MiAmada

MiAmada Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    8
    sakav da ja popolnam elektronskata prijava za vo studentski no mi bara
    * Редовен студент запишан на додипломски студии од прв циклус на јавните и приватните универзитети и високо образовни установи во Република Македонија, кои се школуваат надвор од местото на живеење
    ДАНЕ
    * Редовен студент запишан на факултетите кои имаат помалку од осум семестри, а не повторувал студиска година
    ДАНЕ
    * Редовен студент запишан на факултети кои имаат осум семестри, а не повторувал повеќе од една студиска година
    ДАНЕ
    * Редовен студент запишан на факултети кои имаат над осум семестри, а не повторувал повеќе од една студиска година

dali
    da ja popolam koga ke me primat na fakultetot?jas mislam deka taka e najdobro bidejki neznam dali ke me primat so sigurnost, koe e vaseto mislenje ?

18. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    34.598
    Ова е за студенти од втора година, па натака, а, за прва година аплицирањето ќе биде во август. Прочитај убаво на страната на МОН :)

19. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    5.933
    Зa вo Стив, зa првa гoдинa електрoнскoтo пријaвувaње кoa е?
    И пoтoa кoи дoкументи се пoтребни, јaс сo сестрa ми ен мoжaм дa се рaзберaм кaкo штo требa, се нaдевaм oвде ќе ми кaже некoј пoдoбрo;)

20. MiAmada

MiAmada Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    8

upisite se na 18 avgust ovde se podnesuva prijavata i ti pisuva koi dokumenti ti se potrebni http://smestuvanje.mon.gov.mk/