Прв циклус студии ти се додипломски студии Втор циклус се магистерски студии Трет циклус се докторски студии
Здраво, ме интересира во случај да имам завршено четврта година и да ми има останато еден предмет од таа година во зимски семестар, ке треба ли да запишам пета година зимски семестар и да го запишам само тој предмет ако го положам да пријавам дипломска или и други предмети во зимскиот и дали ке треба и летен или како е процедурава?
Го запишуваш само тој предмет што ти е останат. И после пријавуваш полагање на дипломска. Ако немаш предмети останати за во летен семестар не запишуваш летен семестар.
Дали се знае кои факултети ќе бидат со онлајн настава, а кои со физичко или сеуште нема никакви информации?
Мислам дека секој факултет посебно објавуваат не е кај сите исто. Ама би требало да биде со физичко присуство.
Најдобро да си прашаш за конкретниот факултет што те интересира, дека секој факултет си е посебен и сите различно функционираат
Имам инфо дека повеќето факултети ке продолжат онлајн, но според соопштение сите кажаа дека ке се со физичко присуство. На крај ке излезе дека некои предмети ке се онлајн некои физичко, ке зависи од професорите како ке сакаат
Физички ќе се оди од годинава сигурно. И тука да пробам среќа. Има ли редовен студент некој што работи онлајн како фриленсер? Ве молам некој нека ми пише нешто да го прашам, лично искуство ми треба.
Здр слушнав мора и онлајн запишување на факс освен со физичко присуство..Е сега кога се најувам на Iknow системот, има за прикачување некои работи, поготово лице со еден родител, дали треба да доставам нешто таму или не? и како студент на самохран родител, што корист би ми вршело тоа, освен стипендија... Фала однапред Prijaven list da ne znaete kaj ima, od fakultetot mi rekoa vo knizharii, segde bev vikaat nemaat..Aman a na stranata na fakultetot ne mi go davaa , za prva godina..
Дали ќе имам некаков проблем со факултетот ако додека сѐ уште сум редовен студент одам и се пријавам во Агенција за вработување како невработена?
Кога пуштаа упис за нов семестар во iknow? Од септември натака? Онака се подзамислив, па викам да прашам, не се сеќавам лани кога беше.
Ако си го положил сите предмети и ти останува уште дипломската(веќе запишана), треба ли да запишеш празен семестар или не затоа што дипломска не се презапишува?
Ako e samo diplomskata najverojatno ne, spremas i branis toa ti se plus kr za uverenieto da ti e 180 ili om 360