Дали е точна информацијата дека на одредени факултети е веќе испратен маил дека е можно следење на онлајн настава поради енергетската криза и штедењето на струја?
Дечки помош итно е!! Другар аплицира на 3 рок за уписи, ама на iknow како опции за одбирање се само Факултетот за физичко и ветеринарна медицина. Го нема економски кај што он сака да аплицира, а само денес се аплицира.. Што да прави?
Здраво, би сакала да прашам каде би можела да се обратам доколку некој знае за некој проблем во врска со оценките(несовпаѓање)? Од никој не добивам одговор на факултетот, проф, студентски, продекан, студентско собрание ништо… каде можам да се обратам и да пријавам?
Здраво, дали има некој информација за наставата? Ке продолжиме да одиме физички или ќе не префрлат онлине? Од 15ти е грејната сезона...
Во летен семестар треба да презапишам 2 предмети,но ми го покажува само едниот,др.што треба да го презапишам ми е останат од оваа година.Знае ли некој зошто не го покажува и предметот од оваа година?
Па зависи ако е 3 сесии и јануари му е последна сесија нема да ти го покажува, пред да се упиши летен ќе ти го покажи
А, можеби знаеш,дали можам сега да се префрлам во вонредно студирање или на почеток тоа треба? * на УГД
Најавено е дека се враќаме целосно со физичко присуство. Е сега во последен момент ако речат онлајн ради кризава не се знае ама не ми се верува.
Здраво да прашам дали знаете дали се плаќа казна и колку за закаснет упис на семестар се работи за Економски Фак Скопје вонреден студент
Zdravo drugarka proslata godina za semestar uplatila 6000 a treba 6150 Sega ovaa godina treba da diplomira dali ke i pravat problem vo vrska so toa Nekoj so slicno iskustvo so ova ako ima da odgovori
Треба да си доплати Ја не можев да запишам семестар бидејќи ми фалеа исто 1500 така нешто И ме вратија да си доплатам
На факултет за да се запишеш како вонреден студент бараат доказ за вработување. А, ако си редовен студент, кој ќе те праша дали работиш доколку можеш да го изведеш непречено задолжителното присуство на предавања? Обично не е возможно да си вработен на цело работно време и да одиш на предавања. Но, ако можеш да се организираш, нема никој кого би го интересирало дали работиш или не.