Здраво, дали некои факултети доделуваат стипендии за запишување втор циклус студии, завршив со 9.53? Еве некои од приватните мна пример, за државните не ми се верува.
Математика 1 (втор дел, функции, интеграли..) за колоквиум доволно ќе ми биде да ги решам само задачите за домашно (сите групи) за да положам или и од збирките да решавам?
Практикум е книга за изведување на вежбите по некој предмет Сесија е период кога се одржуваат испити Апсолвет е студент што ги запишал, заверил сите семестри и има право да ги полага завршните испити
Дали во мејловите кои ги добиваме од УКИМ имаме дозвола за бесплатен Microsoft Office или тоа е само за студентите на ФИНКИ? Се обидувам да го активирам со тој мејл, на веб страната ми кажува дека веќе имам студентска дозвола, кога ќе се најавам на програмата ми вели дека немам дозвола од администрацијата во факултетот. Пробав пиратски ама не ми го препознава кодот во терминалот а не ми се плаќа monthly subscription сега само за една семинарска овој месец.
Dali studentite koi se deca na nevraboteni roditeli (dvata da se nevraboteni) se oslobodeni od participacija?
Дали за стипендија од прва група треба да се поднесе увид од УЈП за финансиска состојба на брат/сестра???
На никој не му е гајле дали си редовен или вонреден, само разликата е што ќе си олесниш на џебот и ќе добиеш песплатен превоз. Немавме такво нешто, пробај преку pirate bay да симнеш или однеси го на сервис да ти го средат.
Има една финта, симни си Кмспико, и со него, добиваш кракуван виндоус и можеш и да користиш офис бесплатно..
Да, дури и некој да испадне да не полагаш сесијава, ништо не те кошта да го пријавиш. И за тие што ќе положиш на колоквиум треба да ти се пријавени за оценка да може да ти стават.
И Спорт треба да пријавам бидејќи мислам кога се запишувавме ни бараа и пријави за испит за сите предмети освен за Спорт.