Сигурно ќе може како секоја година одложуваат до крај на февруари да се возат така без продолжена студентите.
Може да, со индекс и потврда за редовен студент. На железничка, на бит пазар, кај хотел карпош, карши капитол...
Луѓе што значи тоа Условен Потпис? Видов во Iknow дека професорот такво ми ставил а јас не ни бев известена и не знам зошто и дали има некои дополнителни информации. Му пишав мејл ама не знам ова што значи? Го добивам или не?
Условен значи дека без тој потпис,нема да може да си го завериш семестарот ниту да го полагаш предметот(односно го презапишуваш). Пред пандемија се земаше и во индекс потпис и во iknow,за време на пандемија беше само на iknow,сега негде е вратено негде не,зависи од факултетот...Распрашај се дали треба да земеш и во индекс.
Чим ти го стаил у iknow не се секирај , но информирај се за во индекс дали треба, а и за другите предмети.
Немам здравствено осигурување, најверојатно затоа што еден период имав здравствено преку фирма, сега за повторно да имам здравствено осигурување како студент што треба да направам?
Да Одјавена сум од фирмата, каде треба да однесам потврда, и дали може онлајн некако да се среди или на меил да им испратам скенирана потврда.
Ќе земеш потврда за редовен студент од факултет и ќе одиш во социјално да ја предадеш, тие ќе ти дадат листови за да пополниш и тоа е тоа. Ќе ти треба и личната картата да ја земеш со тебе. Не може онлајн, мора со физичко присуство.
Во социјално треба да ја однесеш потврдата. Јас бев пред 2 месеци и носев потврда за редовен студент ми рекоја дека од факултет електронски веќе им испратиле на социјално за сите редовни. Не знам како е на другите факултети, а до лани ние ги носевме потврдите.