Со молба може да се стават во мирување студиите до 6 месеци мислам. Лесна бременост! Од 15-ти е заверка и упис на семестар на УКЛО а настава кон крајот на февруари, исто и на УКИМ. На уплатница се плаќа негде околу 100-200ден мислам за јсп.
На крај на семестар треба да добиеш потписи од професорите за предметите што си ги слушала во семестарот. Некои професори бараат да си редовен на предавања, други даваат некоја задача за потпис (ќе ве известат самите професори). Ако имаш 5 предмети летниов семестар, мора да собереш 5 потписи за да можеш да го завериш летниот семестар на крај како важечки, а во септември идната година да запишеш следен семестар. Ако не ги извршиш обврските (најчесто редовност), нема да добиеш потпис и нема да можеш да го полагаш предметот. И ова последното за термините мислам јасно е. На крај на семестарот ќе објават кои денови се за заверка.
Здраво, ме интересира програмата еразмус доколку некој има искуство да ми каже дали би ми помогнала за понатаму по завршување на факултетот да работам во Словенија?
Zdravo ako moze nekoj da mi kaze kako da uplatam za vtor semestar na koi takseni marki i kolku vkupno
Многу фактори играат улога. Дали си во приватна или државна квота? Колку предмети запишуваш? Дали презапишуваш некој предмет? Најдобро е да го провериш известувањето на твојот факултет за сума и на која сметка. На кој факултет си? Можеби можам да проверам ако не се снајдеш.
Дали со постдипломски има некакви придобивки? Прв циклус беше и очигледно уште е малтретирање, а не пак ова ама пак да си прашам. ЈСП картичка или такво нешто?
На сметка на факултетот, има и приходна шифра која мора да се внеси за да легнат финансиите на тој факултет. За пресметка има калкулатор или пак на консултации кај координатор на институтот или студентски прашања ќе ти пресмета се. Тука клучно е дали си во државна квота или кофинансирање, кои предмети и по кој пат. Консултирај се со координаторот/ката на институтот.
Незнам дали прашањето ми е за тука ама не најдов друга посоодветна тема. Во врска со систематскот преглед за студенти од прва година, дали е типичен преглед како во основно и средно со земање на крв,.. Или ти ставаат само потпис дека си бил и си одиш?
Здраво, дали некој го има и дали го продава Коментарот на законот за катастар на недвижности, издание 2013? Ви благодараммм
Дипломска работа мора ли да се пријави во период на запишување семестар? Пример сме положиле се во последен летен семестар , чекаме цело лето и кога ке дојде зимски семестар запишуваме празен само за неа? Или може по положувањето на сите предмети одма да се пријави дипломската?
Здраво дечки, сакам да си ги земам документите од средно па да прашам од колку до колку работат студентски прашања на филолошки?
Дали за запишување на мастер студии на УКИМ потребно е додипломските студии да бидат завршени на УКИМ?